Bülent Arınç'ın paneline emniyet engeli

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Turgut Özal Üniversitesi’ndeki paneli güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan Arınç, panelin iptaline gerekçe gösterilen, "Provokatif olaylar çıkabileceği" yönündeki iddiaya ihtimal vermediğini söyledi.

Bülent Arınç'ın paneline emniyet engeli

Üniversitenin Yükselen Gençlik Kulübü adlı bir öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen ‘Anayasa Çalıştayı’nda konuşmacı olan Arınç’ın programı Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün uyarısıyla üniversite yönetimi tarafından iptal edildi.

Arınç yaptığı açıklamada, "Rektörlük, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ‘provokatif olaylar çıkabileceği’ şeklindeki ikazlarını iptale gerekçe olarak göstermiştir. Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte, alınan bu karara uymak durumdayım. Sevgiler öğrenciler, yukarıda izah ettiğim sebeplerden ötürü bugün sizlerle birlikte olamayacağımı üzülerek bildiriyorum. Gerek bugün Turgut Özal Üniversitesi'nde gerekse daha önce başka üniversitelerde davet kendilerinden gelmesine rağmen yaşanan iptaller hakkında ve diğer konularda 18 Mayıs 2015 Çarşamba günü Twitter üzerinden açıklama yapacağımı da kamuoyuna saygıyla bildiririm." ifadelerini kullandı.


İşte Arınç'ın sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama:




<< Önceki Haber Bülent Arınç'ın paneline emniyet engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER