Arınç'tan facianın sorumluluğu için dikkat çeken çıkış: 'Sorumlu Turizm Bakanlığı'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 25 2025
Paylaş
X Post
Kartalkaya'da meydana gelen yangın faciasında sorumluluk tartışmaları gündemden düşmezken, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan dikkat çeken bir çıkış geldi. Arınç, sorumluluğun bakanlıkta olduğuna işaret etti.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 vatandaş hayatını kaybetti. Felaketin ardından sorumluluk tartışmaları gündemde önemli bir yer edinirken, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan çarpıcı bir çıkış geldi.
Konuya ilişkin Elips TV’de açıklamalarda bulunan Arınç, yangın güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu belirtirken ihmallerin çizdiği sonuçlar doğurduğunu söyledi. Arınç, olayın sorumluluğun Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunun altını çizdi.
Eski TBMM Başkanı Arınç, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu olayın sorumlusu Turizm Bakanlığı’dır. Denetim eksikliği ve gerekli önlemlerin alınmaması bu trajediye zemin hazırlamıştır” diye konuştu.
Faciadan saatler sonra ilk açıklamasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi itfaiyesinde olduğunu iddia etmiş, buna karşın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da denetimden bakanlığın sorumlu olduğuna işaret etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor3.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...






