Bülent Turan'dan ilginç teklif
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 20 2016
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, başkanlık gecikecekse partili cumhurbaşkanlığının gecikmeden resmileşerek yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Bülent Turan, milletvekili dokunulmazlıkların TBMM Genel Kurulu’nda kaldırılmasını değerlendirdi.
Video: Arşiv
Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Turan, milletvekillerine teşekkür ederek bugün 376 oy alınmasaydı referandum başta olmak üzere değişik süreçlerin gündeme geleceğine dikkat çekti.
90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin geldiği yerin HDP’nin kötü bir taklidi olduğunu savunan Turan, “İlk tur oylamalarda sadece ‘hayır’ diyerek süreci değiştiren, sadece 20 vekiliyle beraber sadece bu konu millete gitmesin diye oy vermiştir. CHP’nin 20 vekili evet oyu vermekle beraber 100’den fazla vekilini HDP gibi hayır oyu verdiğini üzülerek gördük. Keşke bu sonuç 450’lerle ifade etseydi. Ana muhalefetin MHP ve AK Parti ile beraber evet oyu verdiği görseydik 450’den fazla oyla dokunulmazlıklar kalkmış olsaydı.” diye konuştu.
Partili Cumhurbaşkanıyla ilgili bir soruya ise Turan, “Referandum 367’den sonra gerekli olmayan takdire bağlı bir süreç. Cumhurbaşkanımızın talebi doğrultusunda tekrar referandum gündeme gelebilir tabi ki. Ancak şahsi fikrim milletin beklentisi Meclis’in bu konuda üzerine düşeni yapmasından dolayı bu konuyla ilgili referandum olmayacak diye düşünüyorum. AK Parti’nin başından beri söyledi. Eğer başkanlıkla ilgili adım atamayacaksan, başkanlık tartışmaları bu ülkede zaman kaybettirecekse bizim zaman kaybedecek lüksümüz yok. Bir an önce bu tartışmalar sona ersin ve yolumuza devam edelim istiyoruz. Bunun da yolu hafta sonu yapılacak kongreden sonra yeni başbakanımızın toplayacağı ekibiyle beraber yol haritası çizmesidir. İsteriz ki başkanlık gecikecekse partili cumhurbaşkanlığının gecikmeden resmileşerek yolumuza devam etmemiz. Bu yeni dönem takvimine bağlıdır.” karşılığını verdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi
6.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı8.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!

DR. SELİM KOÇ

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN
ÇOK OKUNAN HABERLER







