Bülent Turan'dan ilginç teklif

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, başkanlık gecikecekse partili cumhurbaşkanlığının gecikmeden resmileşerek yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Bülent Turan, milletvekili dokunulmazlıkların TBMM Genel Kurulu’nda kaldırılmasını değerlendirdi.

Meclis'te büyük kavga

Video: Arşiv

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Turan, milletvekillerine teşekkür ederek bugün 376 oy alınmasaydı referandum başta olmak üzere değişik süreçlerin gündeme geleceğine dikkat çekti. 

90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin geldiği yerin HDP’nin kötü bir taklidi olduğunu savunan Turan, “İlk tur oylamalarda sadece ‘hayır’ diyerek süreci değiştiren, sadece 20 vekiliyle beraber sadece bu konu millete gitmesin diye oy vermiştir. CHP’nin 20 vekili evet oyu vermekle beraber 100’den fazla vekilini HDP gibi hayır oyu verdiğini üzülerek gördük. Keşke bu sonuç 450’lerle ifade etseydi. Ana muhalefetin MHP ve AK Parti ile beraber evet oyu verdiği görseydik 450’den fazla oyla dokunulmazlıklar kalkmış olsaydı.” diye konuştu.

Partili Cumhurbaşkanıyla ilgili bir soruya ise Turan, “Referandum 367’den sonra gerekli olmayan takdire bağlı bir süreç. Cumhurbaşkanımızın talebi doğrultusunda tekrar referandum gündeme gelebilir tabi ki. Ancak şahsi fikrim milletin beklentisi Meclis’in bu konuda üzerine düşeni yapmasından dolayı bu konuyla ilgili referandum olmayacak diye düşünüyorum. AK Parti’nin başından beri söyledi. Eğer başkanlıkla ilgili adım atamayacaksan, başkanlık tartışmaları bu ülkede zaman kaybettirecekse bizim zaman kaybedecek lüksümüz yok. Bir an önce bu tartışmalar sona ersin ve yolumuza devam edelim istiyoruz. Bunun da yolu hafta sonu yapılacak kongreden sonra yeni başbakanımızın toplayacağı ekibiyle beraber yol haritası çizmesidir. İsteriz ki başkanlık gecikecekse partili cumhurbaşkanlığının gecikmeden resmileşerek yolumuza devam etmemiz. Bu yeni dönem takvimine bağlıdır.” karşılığını verdi.
<< Önceki Haber Bülent Turan'dan ilginç teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER