Bulgar nakliyeciler, Yunanistan sınır kapılarını kapattı


Bulgar nakliye şirketleri, Yunanistan sınırındaki 6 sınır kapısını ulaşıma kapattı. Nakliyeciler, kapatma girişiminin Yunan çiftçilerin 3 haftadan bu yana sınırları kapatmasına tepki olarak yaptıklarını açıkladı.

Uluslararası Nakliyeciler Kurumu'nun kararıyla yapılan eylem, 6 sınır kapısında devam ediyor. Şu anda sadece Zlatogradce ve İvaylovgrad sınır kapılarından geçiş yapılabiliyor. Bulgar nakliyeciler, Yunanların sorunu çözmediği takdirde yarın sabah bu girişlerinde bloke edileceğini bildirdi.

Yetkililer, Kulata-Promahanon sınır kapısından Yunan çiftçiler anlaşmaya vararak bazı zaman dilimlerinde sınırdaki TIR'ları geçirmeyi taahhüt etmişti. Fakat buna uyulmayınca Bulgar nakliyecilerde tepki olarak sınır kapılarını kapatmaya karar verdi.

Öte yandan Bulgaristan Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, Avrupa Komisyonu'na nakliyecilerin kayıplarının giderilmesi için tazminat başvurusunda bulanacaklarını söyledi.

Çiftçiler ile tırların geçişi için bir anlaşma yaptıklarını belirten Moskovski, " Anlaşmaya uymadılar. Şimdi Yunanistan'a giden turistler başka giriş güzergâhı bulsunlar." dedi.

Sınır kapılarında iki tarafta kilometrelerce TIR kuyruğu oluştuğu bildiriliyor.

Yunan çiftçiler, ülke genelinde yollar ve sınırları kapatarak 3 haftadan beri vergi ve emeklilik reformu için hükümeti protesto ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Bulgar nakliyeciler, Yunanistan sınır kapılarını kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER