'Bulgaristan Ulusal Günü' kutlandı


Edirne'de üç ülkenin yetkilileri, Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Ulusal Günü'nü bir arada kutladı.

Komşu ülkenin en önemli günlerinden birisi olan ulusal gün nedeniyle Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'nda bir resepsiyon verildi. Bir düğün salonunda verilen resepsiyon öncesinde Başkonsolos Vasil Vilçev, konuklarını kapıda karşıladı. Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'ın Edirne Başkonsolosu Evi Charitidou başta olmak üzere üç komşu ülkeden çok sayıda davetli katıldı.

Bulgaristan Ulusal Günü programı, her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Programın açılışında konuşan Başkonsolos Vasil Vilçev, "Geçtiğimiz yıl bizimle bu dostluğu pekiştirmek adına verilen mücadelede yanımızda her türlü desteğini özellikle sınırlarda göçmen dalga krizine bağlı çekişmelerde barışsal huzuru korumak için her iki taraf çalışanlarına bu kutlu Bulgaristan Ulusal Günü vesilesiyle can-ı gönülden teşekkür etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bulgaristan hükümetinin sınırlardaki mülteci krizini aşmada gösterilen destek için Türkiye'ye birçok kez teşekkür ettiğini anlatan Vilçev, ülkesinin gelecekte de Türkiye'ye güvendiğini kaydetti.

İki ülkenin başkanları ve dışişleri bakanları arasında gerçekleşen görüşmelerde, Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerin iki ülke ilişkilerine yeni bir boyut kazandırdığına işaret eden Vilçev, bunun Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin ne kadar üst düzeyde olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ise komşu ülke ulusal gününde yaptığı konuşmada, Bulgaristan ile ortak coğrafya ve tarihi paylaşan iki ülke olduklarını belirtti. İlişkilerin her geçen gün gelişmekte olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını anlatan Tanç, şunları kaydetti: "Hepimizin görevi bu ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamaktır. Komşumuzdaki bazı belediye meclislerinin aldığı hepimizin malumu olan kararlar bu ilişkilerimizin gelişmesine katkı sunmuyor, yardımcı olmuyor. Ama iyi komşululuk ve ikili ilişkilerimizle bu sorunları aşacağımıza inanıyorum. Bu geceki toplantının buna katkı sunmasını diliyorum."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bugünün Bulgaristan için önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Bulgar arkadaşlarımızın tümünü kutluyor, tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Bu coğrafyada binlerce yıldır birlikte yaşadıklarını ve daha binlerce sene beraber yaşamaya devam edeceklerini kaydeden Gürkan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ülkeler için sınırlar tabii ki çok önemlidir. Ancak bu ülkelerde yaşayan insanlar için sınırların hiçbir önemi yok. Bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak biz kültürel farklılarımızı daha çok zenginleşme aracı olarak kullanmaya çalışıyoruz. Her üç ülkenin her düzeydeki yöneticileri olarak bu çabamız devam ediyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu coğrafyada her üç ülkenin insanları birbirini tamamlayan zenginlik unsurlarıdır. Bu akşam Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen dostlarımızı Edirne'miz daha güzel daha zengin daha mutlu bir şehir oldu." CİHAN
<< Önceki Haber 'Bulgaristan Ulusal Günü' kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER