Bulgaristan'da koalisyon için dörtlü mutabakat
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 10 2021
Bulgaristan'da geçtiğimiz günlerde yapılan seçim sonrasında koalisyon hükümeti için dörtlü mutabakat anlaşmasına varıldığı belirtildi.
Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Bulgaristan'da 14 Kasım'da yapılan erken gelen seçimin ardından oluşturulan parlamentoda temsil bulan 4 siyasi parti arasında koalisyon hükümetinin kurulması için mutabakat imzalandı.
Kiril Petkov'un oluşturduğu ve yarın kamuoyuna resmen tanıtılacak kabine taslağında 5'i başbakan yardımcısı toplam 20 bakan yer alacak.
Yeni hükümet koalisyonuna 47. Dönem Parlamentoda temsili olan 4 siyasi güç katılacak.
Koalisyonda PP'nin yanı sıra parlamentoda eski Komünist Partinin geleneğini sürdüren Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), popülist Slavi Trifonov'un Böyle Bir Halk Var (İTN) partisi ve kent soylu sağcı güçlerin Demokratik Bulgaristan (DB) partisi yer alacak.
Koalisyon ortakları arasında yapılan mutabakat zaptına göre kabinede PP 10, BSP ve İTN 4'er ve DB 3 bakanlık koltuğuna sahip olacak.
Yeni hükümetin dışişleri bakanlığına aday gösterilen İTN'li Teodora Gençovska daha önce aynı parti adına iki kez ulaştırma bakanlığına aday gösterilmişti.
Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in kurduğu ve halihazırda ülkeyi yöneten teknokratlar hükümetinin Başbakanı Stefan Yanev'e yeni koalisyon hükümetinde PP kotasından Savunma Bakanlığı görevi verilirken, kabinedeki İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ve Eğitim Bakanı Nikolay Denkov aynı kotadan yeni hükümette de görevlerini sürdürecek.
HÖH partisi muhalefette kalacak
Bu arada PP ve koalisyon ortakları, eski Başbakan Boyko Borisov'un lideri olduğu ve parlamentoda
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


