Bulgaristan'da sahte pasaport çetesi çökertildi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 30 2018
Bulgaristan'daki savcılar binlerce kişiye sahte pasaport veren bir çeteyi çökerttiklerini açıkladı. Bulgar pasaportu alanlar, diğer Avrupa Birliği ülkelerinde oturma ve çalışma iznine sahip oluyor.
Polisler soruşturma kapsamında Yurtdışı Bulgarlar Devlet Ajansı ofislerine baskın düzenledi. Yetkililer 20'den fazla kişiyi gözaltına aldıklarını duyurdu. Zanlılar sahte pasaport karşılığında 5 bin 690 dolar almakla suçlanıyor.
Ajans çalışanlarının "AB üyesi olmayan komşu ülkelerin vatandaşlarına" pasaport satışı yaptığı açıklandı.
Bazı haberlere göre ajans haftada 30 civarında sahte pasaport veriyordu.
Savcılık zanlılara rüşvet, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlaması yöneltildiğini duyurdu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


