"Buna emin olabilirsiniz"

İngiltere'nin The Independent gazetesi Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, "Erdoğan Suriye'de Putin'le dost olmaya hazırlanırken Türkiye'nin düşman listesi kabarıyor" başlıklı makalesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a atıfta bulunarak 'Sultan, Şam Aslanı ile eski dostluğunu yenilemeyi düşünüyor olabilir mi? Öyle olduğuna emin olabilirsiniz' dedi.

Esed rejimi ile görüşmeler başladı iddiası



FİSK'TEN DİKKAT ÇEKEN YAZI



Türkiyedeki başarısız darbe sonrası hükumetin bir katliama tepkilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı düşmanlar listesi önceliğini ayırt edebilirsiniz. 

Sınır şehri Gaziantep'te bir canlı bomba tarafından en az 50 kürt düğün misafirinin katliamının suçu süratle IŞİD üzerine atıldı. Erdoğan "olağan suçlu" dedi. Kesinlikle IŞİD'in dehşetli geçmiş performansıyla uyumlu.  Fakat daha sonra Erdoğan'ın Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye'nin düşmanları kapsamını genişletti. Toplu katliamı "barbarlık" olarak tanımlarken, ki kesinlikle öyle, Türkiye'yi hedef alan "terör grupları"nı listeledi: PKK, İşid ve Erdoğan'ın hala Temmuzdaki askeri darbe girişimini organize ettiğini iddia ettiği, sürgün ve daha ziyade garip bir vaiz olan Fethullah Gülen 'in takipçileri. 

Bir düğündeki mezalimden çıkarılacak ne kara liste ama! 

Öyle inanmamız gerekiyor ki tüm bu "teröristler" darbe olmayan darbe sonrası kendi kendilerinin tasfiye ettiği asker ve polis güçleri tarafından bozguna uğramışlar! 

MUHTEMEL FAİLLER ARASINDA NİYE ESAD REJİMİ YOK?



Özellikle kürtlerin katline tepki olarak PKK IŞİD ile beraber zikredilecekse o zaman Türklerin kuzey Suriye'deki YPG'yi aynı "terörist" PKK'nın bir parçası saydığını da hatırlamalıyız. Ve aynı YPG İşid ile savaşında Amerikan hava kuvvetleri tarafından yardım almakta. 

Bununla birlikte daha ilginci, geçen 4 yıldır Erdoğan'ın ortadan kaldırmaya çalıştığı Suriye'deki Beşar Esad hükumetinin listede olmayışıdır. 

Suriye rejiminin Gaziantep'te bir düğüm bombalamasıyla doğrudan ilişkisi olacağına çok az Türk inanır. 

Fakat St. Petersburg'daki Çar Vladimir Putin'i ziyaretinden sonra Sultan Erdoğan düşmanlarının sayısını azaltmak zorunda olduğunu fark etmiş görünüyor. 

Türkiye'deki Suriyeli muhalif figürler Fransızların "geçerli muhatap" dediği veya iki tarafça da güvenilen insanlar vasıtasıyla Şam ve Ankara arasındaki gizli konuşma raporları ve Türkiye başbakanının tam darbe girişimi (ve St. Petersburg görüşmesi) öncesi sıradışı açıklamalarını Suriye ile ilişkilerin bir gün restore edilmek zorunda kalabileceği izlenimiyle alarma geçtiler. ( Taraftarlarının tarikata katılmak için Türk sınırından geçmesine izin vererek ve sonra IŞİD ihracı petrolü Türk iş çakallarının satın almasına müsade ederek) IŞİD'le ayak oyunları oynayan, Kürtlerle savaşını tazeleyen ve eski müttefiki yeni can düşmanı Gülen tarafından planlanan darbeyi henüz atlatan Erdoğan, şu an 1980'lerin başında Afgan mücahitlerinin baş tedarikçiliği rolünü üstlenen  Pakistan'a her geçen gün daha çok benzeyen bir Türkiye'yi yönetiyor. 

Şam'da bir atasözü vardır: savaş bittikten sonra Suriye bir daha asla eskisi gibi olmaz diye.

Gerçek şu ki çekişme bittikten sonra Türkiye de asla eskisi gibi olmayacak. O gün geldiğinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı kim olacak görmek ilginç olacak.
<< Önceki Haber "Buna emin olabilirsiniz" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER