"Bunlar gara gara düşünüyorlar, şöyle bi griz çıksa da..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın önceki gün Trabzon'da yaptığı şiveli konuşma sosyal medyada gündem oldu. "Gara gara düşünüyorlar." diyen Hazine Bakanı Albayrak'ın "stand-up" gösterisini andıran konuşması, "İşi iyice dalgaya vurdu." şeklinde yorumlandı. Albayrak'a göre 5,47 TL'den satılan dolar da 5 liraya düşmüş.

Berat Albayrak'tan şiveli dolar konuşması: Gara gara düşünüyorlar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de 1,1 milyon kişinin işsiz kalmasına sebebiyet veren 2018 krizi "yokmuş gibi" davranmaya devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Albayrak’ın önceki gün Trabzon'da "Adım Adım Ekonomi" programında yaptığı şiveli konuşma sosyal medyada gündem oldu. 

Albayrak, krizden çıkışa dair tutarlı bir açıklama duymak için salona gelen işadamları ile adeta alay etti. 

"GARA GARA DÜŞÜNÜYORLAR!"

Orta Anadolu şivesi ile konuşan Albayrak, "Şimdi bunlar bi griz çıksa da diye bekliyorlar. Gara gara düşünüyorlar." ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada yayılan bu görüntülerin altına bazı kullanıcılar şu yorumları yaptı: "Krizi çözemeyince stand-up yapmaya karar vermiş olmalı. Hazine Bakanı Damat Berat işi iyice dalgaya vurdu." 

TÜRK LİRASI SON BİR YILDA YÜZDE 45 ERİDİ

Albayrak'ın doların geldiği seviye hakkında da kafası karışık. Albayrak, "Dolar indi 5 liraya." dediği esnada 1 ABD Doları 5,47 TL'den satılıyordu. Dolar son bir yılda 45 artarak 3,77 TL'den 5,47 TL'ye yükseldi. 

Moody's gibi yatırımcıların akıl hocası kuruluşlar son günlerde peşi sıra "TL'de yeni kayıplara hazırlıklı olun" ikazında bulunuyor. 

Merkez Bankası (TCMB) verileri de dolar talebinin devam ettiğini gözler önüne serdi. Son bir haftada brüt döviz rezervleri 3,1 milyar dolar eridi. 

NET REZERVLER 21,7 MİLYAR DOLAR

Samanyoluhaber'in TCMB bilançosu üzerinden yaptığı hesaplamaya göre net döviz rezervleri ise 15 Mart itibarıyla altın dahil 21,8 milyar dolara indi. 

Söz konusu rezerv tutarına Hazine'nin Merkez Bankası'nda kendisine ait hesapta tuttuğu 15 milyar dolar mevduat dahil.     
<< Önceki Haber "Bunlar gara gara düşünüyorlar, şöyle bi griz çıksa... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER