Bunu da gördük! İnsanlığa sığmayan adım...

Zonguldak’ta 15 kişinin öldüğü köprü faciasında babasını kaybeden Mustafa Örenbaş’a yetkililer ev sözü verdi.

Bunu da gördük! İnsanlığa sığmayan adım...

Eski ev yıkıldı, yenisinin temeli atıldı. Dava açınca, görevliler ‘Vazgeç evi yapmayız’ dedi. Davasını çekmeyen Örenbaş, annesi ve kendi adına çektiği kredilere rağmen evi hâlâ bitiremedi. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 3 yıl önce 15 kişinin öldüğü köprü faciasıyla ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi üzerine savcılığın dosyayı kapatması aileleri isyan ettirdi. Kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü İsmail Örenbaş’ın oğlu Mustafa Örenbaş 3 yıldır maddi, manevi zorluklarla mücadele ettiklerini belirtti.

Suçluların bulunamamasının kendilerini yıktığını anlatan Örenbaş, Antalya’da çalışıyorum. Yasal süreç nedeniyle 3 yıldır Antalya ila Zonguldak arasında mekik dokuyorum, maddi ve manevi olarak bittik” dedi.

TAZİYEDE SÖZ

Kazadan sonra taziye ziyareti için gelen dönemin valisi, kaymakamı ve belediye başkanının evlerini yenileme sözü verip yıktığını şöyle anlattı: “Kazadan sonra taziyeye gelen devlet erkânı evimizin çatlak duvarlarını görüp burada durulmaz dedi. ‘Bu evi yıkıp yerine yeni ev yapalım, size de faydamız olsun’ dediler. Sonra belediyenin iş makinalarını kullanarak evimiz yıktılar ve yenisinin temeli atıldı.”

DAVA TAVRI DEĞİŞTİRDİ

Ev yenileme çalışmaları sırasında diğer mağdur ailelerle birlikte dava açtığını belirten Örenbaş, dava açtıktan sonra yetkililerin tavrının tamamen değiştiğini belirtti.

Örenbaş “Muhataplarımız AKP’li olduğu için, ‘Açtığınız davadan vazgeçin yoksa bizden bu kadar, biz bu evi yapmıyoruz elinizden geleni de ardınıza koymayın’ dediler. Evi yapmadılar. Annem ve kendi üzerime kredi çekmek zorunda kaldım. Bu kredilerle evin ancak iskeletini yapabildik ve evimiz bu şekilde kaldı” diye konuştu.

İŞİNİ KAYBETTİ

Kazadan sonra babasının işlerini takip etmek için Antalya’dan sık sık gidip gelmek zorunda kaldığını belirten Örenbaş bu süreçte işsiz kaldığını belirtti. Hukuki süreci sonuna kadar devam ettireceklerini kaydeden Örenbaş AYM’ye başvuracaklarını oradan da olumsuz karar çıkması halinde AHİM’e başvuracaklarını söyledi. Babasının minibüsüyle, yıkılan köprüde 22 sene çalıştığını belirten Örenbaş önceden beri köprünün hasarlı olduğunu söyledi. Bu durma rağmen köprüye sağlam raporu verildiğini ve yıkılan iki blok yerine yeni köprü yapıldığına dikkat çekti.

AYM OLMAZSA AİHM’E GİDECEĞİZ

Kazada anne ve babasını kaybeden Muhammet Tarık Başören soruşturma izni verilmemesini ülkedeki adalet sitemindeki durumu gözler önüne serdiğini söyledi. Başören, “Bırakın şüphelilerin yargılanmasını soruşturulmasına dahi izin verilmiyor.

HESAP VERİLMELİ

AYM ve AHİM’de hukuk çerçevesinde hakkımızı arayacağız” dedi. Benzer faciaların yaşanmaması için sorumluların hesap vermesi gerektiğine dikkat çekerken Başören, “Açılışlarda, protokollerde, iyi günlerde değil o idareciler iyi günde olduğu gibi kötü günde de sorumluluk almalı. Suçlular hesap vermediği müddetçe Soma, Ermenek’te yaşananlarınbenzerleri ile karşılaşırız” ifadelerini kullandı.Bilal ŞAHİN- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Bunu da gördük! İnsanlığa sığmayan adım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER