'Bunun adı canilik'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 25 2016
Fethiye'deki bir plajda, caretta caretta ölüsü bulundu. Kaplumbağanın başına sert bir cisim vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde başına sert bir cisim vurularak öldürülmüş bir caretta caretta bulundu. Fethiye Yanıklar Mahallesi'ndeki plajda gezintiye çıkan Murat- Lana Salttürk çifti, denize 3 metre mesafede ters dönmüş hareketsiz caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası gördü. Yaklaşık 80 santimetre boyunda ve 50-60 kilo ağırlığındaki kaplumbağayı çeviren çift, baş kısmında şişlik ve kanama olduğunu fark etti. Başına sert bir cisimle vurulması sonucu öldüğü belirlenen kaplumbağa, Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından alındı. Olayın, Ortaca'daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirildiği de kaydedildi.
"BUNUN ADI CANİLİK"
Plajda dolaşırken kaplumbağayı gören Murat Salttürk, "Bunlar korunması gereken canlılar. Bu hayvanın kimseye zararı yok. Bilinçli bir şekilde öldürülmüş. Bunun adı canilik" dedi.
BOYNUNA VE YÜZGEÇLERİNE PARKE TAŞI BAĞLANMIŞTI
Benzer olay Yanıklar Plajı'na 1.5 kilometre mesafedeki Akmaz Plajı'nda geçen yıl 12 Haziran'da gerçekleşti. Nesli tükenmekte olan yeşil deniz kaplumbağası yüzgeçlerine ve boynuna parke taşı bağlanmış halde ölü bulunmuştu. Boğularak öldüğü tespit edilen kaplumbağanın ölüsünün kıyıya vurması, o dönem çevrecilerden sert tepki gördü.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








