Yaşlı ve engelli tutukludan yürek burkan mektup

Ankara’daki nefret operasyonunda tutuklanan yüzde 68 engelli Kazım Avcı, eşine yazdığı mektupta cezaevi şartları ile sağlık sorunlarını anlattı. Bir bacağı protez olan Avcı, “Ayaklarım üşüyor demeyeceğim çünkü iki ayağım yok. Sırtımın ısındığını hayal bile edemiyorum” dedi.

Yaşlı ve engelli tutukludan yürek burkan mektup

Paralel safsatasıyla yapılan operasyonda tutuklanarak cezaevine konulan bir bacağı protezli, yüzde 68 engelli Kazım Avcı, eşi Netice Avcı’ya yazdığı mektubunda sağlık durumunu anlattı.

Özgür Düşünce'den Metin Arslan'ın haberine göre, 62 yaşındaki Kazım Avcı, “Koğuştaki arkadaşların yardımıyla ihtiyaçlarımı gideriyorum. Koğuşun soğuk olması yeni hastalıkları tetikler diye endişe ediyorum” dedi.

KALP HASTALIĞIM YİNE NÜKSEDEBİLİR
Sincan F Tipi Cezaevi’nden eşi Netice Avcı’ya mektup yazan Kazım Avcı, cezaevi şartlarından ve sağlık sorunlarından bahsetti. Bacağının protezli olması nedeniyle cezaevinde, 21 gündür banyo yapamayan Kazım Avcı, mektubunda kalp, bel fıtığı ve idrar yollarından yaşadığı rahatsızlıkları anlatıyor.

Mektubuna “Biraz önce arkadaşların hazırladığı yemekten bir iki lokma yedik” diyerek başlayan Avcı, koğuş arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını söyledi. Kalp rahatsızlığının nüksetmesinden endişe ettiğini belirten Avcı, idrar yollarındaki rahatsızlığının sürdüğünü anlattı.

Avcı mektubunu şöyle sürdürdü:

BÖBREKLERİMDEN SES GELMEYE BAŞLADI
“Dizimdeki menisküs ve belimdeki iki fıtık ameliyatı beni çok zorluyor. Böbreklerimden ses gelmeye başladı. Listeyi uzatmak mümkün ama bunları saymak durumumu anlatmaya yeter. Bu mekan benim gibi yüzde 68 derece özürlü ve sağlam zannedilen ayağındaki ameliyat yerinin de ağrıması ve sol bacağımın tamamen protez olması bir insan için çok zor bir yer. Bir daha tekrar edeyim; yanımdaki arkadaşların desteğiyle ayakta durmaya çalışıyorum. Her an bel fıtığımın tekrar etmesi beni ciddi ciddi düşündürüyor. Ayaklarım üşüyor demeyeceğim çünkü iki ayağım yok. Ayağım çok üşüyor. Sırtımın ısındığını ise hayal bile edemiyorum.”

ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUM
Hastaneye gitmek istediğini cezaevi yönetimine bildireceğini belirten Kazım Avcı, mektubunda eşi ve çocuklarının durumunun iyi olması dileğinde bulunuyor. Herkese selam söylediğini kaydeden Avcı, mektubunu şöyle bitirdi: “Torunum Fatih’in gözlerinden öpüyorum. Hepinizin dualarını bekliyorum. Bir an olsun sizsiz yaşayamayacağımı bilmenizi istiyorum. İnşallah adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Çünkü iftiraya maruz kaldım. Baki selamlar.”
<< Önceki Haber Yaşlı ve engelli tutukludan yürek burkan mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER