Bünyan'da yaban hayat için doğaya yiyecek bırakıldı


Kayseri'nin Bünyan Belediyesi, kar yağışının yeniden başlamasıyla risk altında kalan yaban ve sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına yiyecek bıraktı.

Soğuk kış aylarında yaban ve sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğine işaret eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını unutmadık. İlçemizin belirli bölgelerine yiyecek bıraktık. Kedi, köpek, kuş ve çeşitli yaban hayvanları için ilçemizin çeşitli noktalarına yiyecekler koyuyoruz. Böylece onların bu soğuk günlerde beslenmelerine yardımcı oluyoruz. Aynı insanlar gibi onlarda birer can taşıyorlar. Vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği şekilde yiyecek bırakmasını istiyoruz." dedi.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu, ilçede yoğun bir kar yağışı olduğunu, belediye ekiplerinin her an teyakkuzda olduğunu; 44 mahalle, 123 cadde, 396 sokak, 7 bulvar, 6 meydan, 55 küme evde karla mücadele ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam edildiğini söyledi. Gülcüoğlu, vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için gayretli bir çalışma sergilediklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Bünyan'da yaban hayat için doğaya yiyecek bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER