Burç Okulları'nın 2 projesine Amerika'dan davet geldi

Burç Okulları'nın 2 projesine Amerika'dan davet geldi

ADANA (CİHAN)- Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi, New York'taki Sunny Oswega Üniversitesi ve Terra Eğitim Vakfı tarafından ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek olan Genius Olympiad adlı uluslararası bilim ve sanat olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı. Burç Vural Liseleri Genius Olympiad olimpiyatlarında çevre problemleri ile ilgili 'Kısa Hikaye' yazmada iki projesi ile yarışacak. 69 ülkeden yaklaşık 400 projenin final vizesi aldığı yarışmaya Türkiye'den 63 proje çağrılırken, başarılı projeler listesinin başında ise Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Tarık Emre Kırım ve Samet Karahan öğretmenleri Ertuğrul Ülgür'ün danışmanlığında hazırlamış oldukları 'Sonbahar' ve 'Yağmur Duası' adlı kısa hikayeleri yer aldı.

Burç Vural Liseleri böylece 13-21 Haziran tarihleri arasında New York'ta yapılacak final yarışmasında hem Adana'yı hem de Türkiye'yi temsil edecek. Şimdiye kadar birçok bilim, sanat, spor ve eğitim alanındaki yarışmalarda Adana'yı ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil eden Burç Vural Liseleri, Genius Olympiad'a katılma başarısını göstererek farkını yine ortaya koymuş oldu. Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Abdullah Akça, Genius Olympiad'larına katılma hakkı elde eden öğrencilerini tebrik etti. Adana'yı ve Türkiye'yi uluslararası platformda temsil edecek öğrencilerini kutlayan Abdullah Akça, "Öğrencilerimiz gerçekten çok büyük bir başarıya imza attılar, onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bu kez hem okulumuzu, hem Adana'yı ve hem de Türkiye'yi New York'ta yapılacak yarışmada temsil edecek. Öğrencilerimizden 13-21 Haziran tarihleri arasında New York'ta yapılacak olimpiyatlarda da aynı başarıyı bekliyoruz." dedi.

Tarık Emre Kırım ve Samet Karahan ise okullarında almış oldukları eğitimler sonucunda bugün böyle bir başarıya imza attıklarını belirterek öğretmenlerine teşekkür etti. İngilizce eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu belirten Tarık Emre Kırım ve Samet Karahan, "Okulumuzda ciddi bir İngilizce eğitim veriliyor ve bizler bu eğitimler sayesinde uluslararası düzeyde yarışmalara dahi katılma şansı bulabiliyoruz. Bu nedenle okulumuza çok şey borçluyuz. Bizler çok çalıştık ama öğretmenlerimiz olmasaydı biz bugün böyle bir yarışmaya katılamazdık. Tüm başarımızı öğretmenlerimize ve okulumuza borçluyuz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Burç Okulları'nın 2 projesine Amerika'dan davet geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER