Burç Vural Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

Adana Özel Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri, okullar arası düzenlenen masa tenisi turnuvasında Türkiye birincisi oldu.

Burç Vural Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

Çorum’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liseler Arası Masa Tenisi Turnuvası sona erdi. Yapılan turnuva kapsamında ilk olarak Adana’da birinci olan ve bu başarısı ile grup maçlarında da birinciliği elde eden Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri, 19-21 Şubat tarihleri arasında Çorum’da düzenlenen Türkiye birinciliği maçlarında Adana’yı temsil etti.

İlk olarak Çorum Özel Pınar Anadolu Liseleri ile Aydın Özel Yesevi Anadolu Lisesi’ni 3-0 mağlup eden Burç Vural öğrencileri, grup maçlarını birinci olarak tamamladı. Bir üst tura çıkan Burç Vural Liseleri, ikinci gün Girne Amerikan Koleji’ni 3-0, Bursa Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 3-0 ve İzmir Özel Yamanlar Lisesi’ni de 3-0 mağlup etti. Finalde İzmir Özel Yalova Bahçeşehir Koleji’ni 3-2 mağlup eden Özel Burç Vural Liseleri, Türkiye birinciliğini ilan etti.

ÖZEL BURÇ ÜÇGÜL LİSELERİ TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU

Özel Burç Üçgül Liseleri kız takımı ise ilk günkü maçlarında Van Edremit Anadolu Lisesi’ni 3-0, İstanbul Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 3-0 mağlup etti.

Bir üst turda da Samanyolu Anadolu Lisesi’ni 3-2’lik skorla eleyen Özel Burç Üçgül Liseleri, yarı final maçında rakibine 3-2 yenilerek Türkiye 3.’sü oldu. Adana’ya 3.'lük kupası ile döndükleri için mutlu olduklarını söyleyen Özel Burç Üçgül Liseleri öğrencileri, daha çok çalışarak gelecek yıl birinci olmayı hedeflediklerini söylediler.

DÜNYA KUPASINI TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİZ

Büyük başarılarını hocalarıyla paylaşan Burçlu öğrenciler, 1-10 Nisan tarihleri arasında İsrail’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirttiler.

Burçlu öğrenciler, "Okulumuza ve her zaman destekleri ile yanımızda bulunan öğretmenlerimize büyük bir teşekkür borçluyuz. Sonuçta okulumuzda, öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimler sayesinde bugün Türkiye birincisi olduk. Şimdi Adana’ya Türkiye kupasını getiriyoruz ama inşallah Nisan ayında da Türkiye’ye dünya kupasını getireceğiz." diye konuştular.

GÜRGİÇ: ÖĞRENCİLERİMİN DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAĞINA İNANIYORUM

Özel Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Gürgiç de öğrencilerini tebrik ederek, onlarla gurur duyduğunu söyledi. Çorum’da Adana’yı en iyi şekilde temsil ederek, Türkiye birincisi olduklarını söyleyen Erhan Gürgiç, daha çok çalışarak dünya şampiyonu olmak istediklerini kaydetti.

Eğitimin yanında birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de büyük başarılara imza attıklarını kaydeden Erhan Gürgiç, "Biz kendimizi sadece okul dersleri ile sınırlamıyoruz. Dersleri başta spor olmak üzere pek çok sosyal aktivite ile süslüyoruz. Ayrıca çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip o alanda gelişmelerini sağlıyoruz. Tabii bu arada da planlı ve programlı olmak üzere çok çalışıyoruz ve sonrasında başarıdan başarıya koşuyoruz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Burç Vural Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER