Burçlu öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi

Burçlu öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi

Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Fen Bilimleri Zümresi tarafından düzenlenen program kapsamında Diş Hekimi Yasin Türkoğlu, ilk olarak öğrencilere 'ağız ve diş sağlığı' konusunda konferans verdi.

Burçlu öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Diş Hekimi Türkoğlu, her insanın günde mutlaka 3 kez dişlerini doğru bir şekilde fırçalaması gerektiğini söyledi. Diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, "Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden sonra mutlaka dişlerimizi fırçalamamız gerekiyor. Öğle yemeğinizi okulda yediğiniz için diş fırçalarınızı da okula getirmeniz lazım. Ayrıca şeker ve çikolatalar dişleri çürüttüğü için, bu tür yiyecekleri az tüketmemiz gerekiyor. Bunların aksini yapan arkadaşlarınızı mutlaka uyarın." dedi.

Seminerin ardından ise Türkoğlu, Burçlu öğrencileri tek tek ağız ve diş taramasından geçirdi. Ağız ve diş sorunu bulunan öğrencilerin ise tedavisine başlanacağını belirtildi.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ KADAR SAĞLIĞI DA ÖNEMLİ

Öğrencilerinin fen bilimleri dersinde öğrenmiş olduğu bilgileri Diş Hekimi Türkoğlu tarafından verilen konferansta pekiştirdiğini bildiren Özel Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, bazı konularda öğrencilerin eğitimi için uzman yardımı aldıklarını kaydetti. Öğrencilerinin eğitimi kadar beslenmeleri ve sağlık durumları ile de yakından ilgilendiklerini belirten İlhami Kara, "Okulumuzda öğrencilerimize sadece eğitim vermiyoruz. Onların sağlıklı büyüyebilmeleri ve gelişebilmeleri için spor yapmalarına imkan sağlarken, sağlık durumları ile de yakından ilgileniyoruz. Çünkü biz eğitimli ve bilinçli olduğu kadar, sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER