Burçlu öğrenciler meyveleri araştırdı

Burçlu öğrenciler meyveleri araştırdı

ADANA (CİHAN)- Adana Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu 4. sınıf öğrencileri meyveler hakkında bilimsel bir araştırma yaptı. Minik öğrenciler meyvelerin tek tür olarak değil, bol çeşit olarak salata şeklindeki tüketilmesinin insan vücuduna faydalı olduğu sonucuna vardı.

Ezberden uzak bir eğitim modelini benimseyen Burç Kozan Koleji, öğrencilerinin yapmış olduğu bilimsel araştırmaları da yakından takip ediyor. İnsan vücudunun bir günde çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyduğunu ve bu vitamin ile minerallerin tek bir meyvede bulunmadığını öğrenen Burç Kozan Mimar Fatma Tutar ilkokulu 4. sınıf öğrencileri, konuyla ilgili bilimsel bir araştırma yaptı. İnsan vücudunun sadece C vitaminine değil aynı zamanda A, B ve D vitaminlerine ihtiyaç duyduğunu öğrenen minik öğrenciler, yaptıkları araştırmada insanların belirli oranlarda değişik vitaminler alabilmesi için farklı farklı meyveler tüketmesi gerektiğini sonucuna ulaştı. Bu nedenle insanların her bir meyveden bir parça tüketmesi gerektiğini belirten Burçlu öğrenciler, "Bir insan aynı meyve türünden kilolarca tüketse dahi bu durum kendi vücutlarına çok büyük bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü insan vücudunun tek bir vitamine değil, bir çok vitamin ve mineral türüne ihtiyacı vardır." dedi. Yapmış oldukları araştırma sonucunda tek bir meyve türü olarak değil, salatası şeklinde tüketilen meyve karışımlarının insan vücudu için faydalı olacağını söyleyen Burçlu minikler, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalarından korunmak isteyen kişilerin bol miktarda değişik vitaminlerden tüketmesi gerektiğinin altını çizdi.

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdul Hadi Kaya, öğrencilerinin yapmış olduğu araştırmaların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ezberden uzak, sorgulama ve araştırma yapan bir nesil yetiştirdiklerini belirten Kaya, "Okul olarak öğrencilerimize vermiş olduğumuz bilgileri ezberlemesini istemiyoruz. Bu nedenle de öğrencilerimizin araştırma yaparak, yerinde görerek ve yaşayarak öğrenmesine önem veriyoruz. Çünkü ezber bilgi mutlaka bir gün unutulur, ancak araştırma yapılarak ya da uygulamalı olarak öğrenilen hiçbir bilgi unutulmaz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler meyveleri araştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER