Burçlu öğrenciler vücuttaki sistemleri tasarladı


Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri sindirim, boşaltım ve sinir sistemlerini hazırladıkları ilginç tasarımlarla anlatmaya çalıştı.

Okulun Fen Bilimleri Zümresi tarafından 7. sınıf öğrencileri arasında 'Sindirim, Boşaltım ve Sinir Sistemi Hazırlama Yarışması' düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler birbirinden ilginç malzemelerle, sindirim ve boşaltım sistemi modeli tasarlarken, okul idaresi tarafından oluşturulan jüri üyeleri öğrencilerin hazırlamış olduğu tasarımları büyük bir titizlikle inceledi. Dereceye giren öğrenciler sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

Fen Bilimleri Zümresi Başkanı Özgür Tokat, öğrencilerin derslerde öğrendiği bilgileri pekiştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin yaşayarak, eğlenerek ve uygulayarak öğrenmelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Özgür Tokat, "Bu tür etkinliklerle öğrencilerin dikkatini daha çok çekiyor ve konuları daha iyi öğrenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca çocuklarımız uygulama ve işi pratiğe dökme sırasında eksik kalan bilgilerini de tamamlamış oluyor." dedi.

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ise uygulamalı eğitimin en doğal öğrenme şekli olduğunu söyledi. 7. sınıf öğrencilerinin derste öğrendiklerini model tasarımları ile pratiğe döktüğünü kaydeden İlhami Kara, "Okul olarak teorikte verilen ders konularını farklı sosyal aktiviteler ile destekliyoruz. Böylece öğrencilerimizi hiç unutmayacakları bilgilerle donatmış oluyoruz. Bu sırada çocuklarımızın yaşadığı sevinç, heyecan ve coşku bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler vücuttaki sistemleri tasarladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER