Burkina Faso'daki otel saldırısında 126 rehine serbest


Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da daha çok yabancıların tercih ettiği Splendid Hotel ve otelin karışındaki Le Cappuccino Café-Restaurant'a düzenlenen silahlı saldırı sonrası yapılan operasyonda rehin alınan 126 kişi kurtarıldı. Güvenlik Bakanı, saldırganlardan üçünün etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Silahlı ve mantolu birçok saldırgan, Cuma akşamı yerel saatle 20.00 sıralarında başkent Ouagadougou'da bulunan 147 odalı otele ve lüks restorana baskın düzenledi. İlk saldırıdan 5 saat sonra Mali'nin Gao eyaletinde konuşlanmış bulunan Fransız ve BM güvenlik kuvvetleri operasyona başladı ve ilk rehine kurtuluş haberleri geldi. Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore, olayda 18 farklı milletten en az 23 kişinin öldüğünü; 33 kişinin yaralandığını açıkladı.

Burkina Faso Güvenlik İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk operasyonda Splendid Hotel'in tamamen boşaltıldığı ve güvenlikli hale getirildiği ve harekâtın Splendid Hotel'in yanında bulunan Le Yibi Hotel'de devam ettiği duyuruldu.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Kabore saldırının olduğu bölgeyi ziyaret etti.

Amerikan istihbaratına göre olayın arkasında Batı Afrika'da AQMI olarak adlandırılan ve özellikle Güney Cezayir, Mali, Burkina Faso, Moritanya ve Nijer'de etkili Magrip El-Kaidesi Örgütü bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Burkina Faso'daki otel saldırısında 126 rehine serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER