Burkina Faso'daki otel saldırısında 26 ölü, 56 yaralı


Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da yabancılar ve Birleşmiş Milletler personelinin yoğun olarak kullandığı lüks otel ve restoranda saldırganların etrafa ateş açması sonucu 22 sivil öldü, 4 terörist ölü ele geçirildi. Cuma akşamı başlayan ve Cumartesi öğle saatlerinde son bulan saldırıda rehin alınan 156 kişi kurtarıldı.

Burkina Faso Başbakanı Paul Kaba Thieba, Burkina Faso özel kuvvetleri, Fransız ve Amerikan askerlerinin düzenledikleri operasyonlarda 4 saldırganın ölü ele geçirildiğini söyledi. Başbakan Thieba, saldırılarda 18 farklı milletten 26 kişinin öldüğünü, 56 yaralının tedavisini sürdüğünü açıkladı. Thieba, kurtulan rehinelerin 126'sının Splendid Hotel'de kalanlar, 30'unun da Le Cappuccino restoranındakiler olduğunu bildirdi.

Paul Kaba Thieba, olağanüstü bakanlar toplantısı yapıp 72 saatlik yas ilan edeceğini duyurdu.

Kanlı saldırıyı Batı Afrika'da AQMI olarak adlandırılan ve özellikle Güney Cezayir, Mali, Burkina Faso, Moritanya ve Nijer'de etkili Magrip El-Kaidesi Örgütü üstlendi. Örgüt, 20 Kasımda Mali'nin başkenti Bamako'da lüks bir otele saldırı düzenleyen ve 20 sivilin öldüğü saldırıyı düzenleyen El-Murabitun Terör grubu ile birlikte hareket ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Burkina Faso'daki otel saldırısında 26 ölü, 56 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER