Bürokrasiye takılan ilacını alamayan kanser hastası hayatını kaybetti


Adana'da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilacını karşılamadığı lenf kanseri Necati Aslan (41), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yaptığı başvuru sonuçlanmadan hayatını kaybetti. Abisinin bürokrasi kurbanı olmasına tepki gösteren Murat Aslan, "Ellerinde imkanları olup da bizden esirgeyenler, bu ilacı ulaştırmayanlar Allahlarından bulsun! SYDV de ilaçları alsın, bir kenarda tutsun." dedi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde lenf kanseri tedavisi gören iki çocuk babası Necati Aslan, tedavisinde kullanılan ilaç maddi imkansızlık nedeniyle yurt dışından getirilemediği için hayatını kaybetti. Opdivo adlı ilaç SGK'nın ödeme yaptığı ilaçlar listesinde bulunmadığı için Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran Aslan'a ilaçlar gelmeden ölüm geldi. Talebi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bürokrasisine takılan Aslan, bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İlaçlarının temini için gerekli hassasiyetin gösterilmediğini ileri süren acılı kardeş Murat Aslan, yetkililere tepki gösterdi. Maddi imkanları yetersiz kaldığı için Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurduklarını anlatan Aslan, oradan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yazı yazıldığını ve ödenek gelmesinin beklendiği cevabı verildiğini anlattı. Bakanlığın bürokrasisi bitmeden abisini kaybettiklerini vurgulayan Murat Aslan, "Ettik etmedik sesimizi duyuramadık. Paramız yok diye abimiz mum diye eriyip gitti, ellerimizin arasından kaydı gitti. İlaç alacak paramız yoktu, kurum da yurt dışından geliyor diye ilaçları karşılamadı. Utanç verici bir durum, ibret olsun. Bir Necati Aslan daha ölmesin. Necati Aslanlar ölmesin." dedi.

İlaçlar için 39 bin dolara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Aslan, "Bu ödenecek 39 bin dolar çok para mı? Bir Türkiye Cumhuriyeti için, kurum ve kuruluşlar için bu çok para mı, bir hayat 39 bin dolar mı? Ellerinde imkânları olup da bizden esirgeyenler, bu ilacı bize ulaştırmayanlar Allahlarından bulsunlar, vicdanları nasıl rahat edecek, nasıl rahat uyuyabilecekler bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Abisinin hayatını kaybetmesi üzerine hiç kimsenin kendilerini aramadığını vurgulayan Aslan, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na sesleniyorum, ilaçları alsınlar, bir kenarda tutsunlar. Defalarca gittim, dedim ki abim mum gibi eriyor, abim acılar içerisinde kıvranıp duruyor. Anlamadılar, ne yapalım, bekliyoruz dediler. Neyi bekliyorsunuz, abimin ölümünü bekliyorlardı. Ve o da gerçekleşti. Acılar içinde can verdi. Sorumlular hakkında şuan bilmiyorum, hiçbir şey diyemiyorum. Kendileri ondan beter olsun istiyorum, imkanları bizden esirgeyenler abimden beter olsunlar istiyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan ailesi tarafından cenazesi Balcalı Hastanesi Morgu'ndan alınarak evine götürülen Aslan'ın cenazesi, öğlen namazının ardından Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bürokrasiye takılan ilacını alamayan kanser hastası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER