Bursa, Arap dünyası ile işbirliğini güçlendiriyor


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ve Suudi Arabistan'ın Yanbu kentinden gelen heyeti ağırladı.

Ziyarete, Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, ATÖ Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Yanbu Valisi Musaid Bin Yahya El-Selim, Yanbu Belediye Başkanı Fahd El-Mişan ve Yanbu kentinden çok sayıda bürokrat katıldı.

BTSO Meclis Başkanı Topuk, medeniyetlerin beşiği, tarihi İpek Yolu'nun en önemli durağı ve Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olma niteliği taşıyan Bursa'nın derin tarihinden aldığı güç ve stratejik adımlarıyla Türkiye ekonomisinde sürükleyici rolünü bugün de sürdürdüğünü söyledi. Bursa'nın tüm kurumlarıyla işbirliği ve dayanışma içerisinde hareket eden bir kent olarak yeni hedeflere odaklandığını dile getiren Topuk, "Bursa, sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip. Sağlık turizminde Bursa'mızın aldığı payı artırmalıyız. Özellikle odamızın bu konuda önemli çalışmaları var. Odamızın makro projeleri arasında yer alan 'Sağlık Serbest Bölgesi Projesi', sağlık turizmine büyük değer katacaktır." dedi.

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid ise Türkiye ile Arap dünyası arasındaki ilişkilerin her anlamda büyük mesafe kat ettiğini ifade etti. Son yıllarda Bursa'nın Arap turizminin önemli bir merkezi haline geldiğini kaydeden Al Fehaid, Arap turistlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettiği kentlerin başında Bursa olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Arap dünyası arasındaki yatırımların güvence altına alınmasına önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Fehaid, "İslam Kalkınma Bankası ile ortaklaşa 'Yatırım Teminat Poliçesi' projesini oluşturduk. Bu poliçe, sözleşmelere bağlı kalmama, zorla el koyma, uluslararası para değişimleri, siyasi iç karışıklıklar ve terör olayları gibi birçok konuyu kapsıyor. Bu poliçe ile her iki ülke yatırımcılarının rahat bir şekilde yatırımlarını yapabilmesi sağlanacak." diye konuştu.

Yanbu Valisi Musaid Bin Yahya El-Selim, Yanbu ve Bursa'nın kardeş şehir olmasıyla birlikte güzel işbirliklerinin olacağına inandığını vurgulayarak, şunları dile getirdi: "Yanbu ve Bursa kentleri arasındaki ekonomik ilişkileri her boyuta taşıyabiliriz. Öncelikli olarak sağlık turizminde adımlar atabiliriz. İki kentin de bu konuda büyük bir gücü var. Sağlık turizminde kurulacak iş bağlantıları iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesine öncülük edecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa, Arap dünyası ile işbirliğini güçlendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER