Bursa Bilim Şenliği 8 Mayıs'ta başlıyor

Bursa Bilim Şenliği 8 Mayıs'ta başlıyor

Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM) bu yıl 4.'sünü düzenlediği 'Bilim Şenliği', 'Tasarım ve İnovasyon' ana temasıyla, 8- 10 Mayıs tarihleri arasında Merinos Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen 'Bursa Bilim Şenliği 2015', Gölpark Sosyal tesislerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'ın da katıldığı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, resmi iletişim sponsoru olan Türksat'ın 3 gün boyunca alandan canlı yayın hizmeti sunacağını belirtti. Ayrıca Türksat'ın planetaryum ve roket sergisi ile şenliğe renk katacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Bu sene ilk kez proje yarışması yapıyoruz. Bu kapsamda üniversite kulüpleri, bireysel mucitler ve bursa il milli eğitim okullarının projeleri değerlendirilecek. Hayatı kolaylaştıran tasarımlar, akıllı uygulamalar, mobil uygulamalar, inovatif endüstriyel tasarımlar, ergonomi, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve çevre, geleceğin ev aletleri, güvenlik ve emniyet tasarımı ve mekanik fonksiyonellik konu başlıklarındaki proje yarışmasında 50 il milli eğitim müdürlüğü okulu, 30 üniversite kulübü ve 20 bireysel mucidin projeleri finale kaldı." diye konuştu.

MUCİTLERE 65 BİN TL ÖDÜL

Toplam 100 finalistin yarışacağı proje yarışmasında 5 ayrı kategoride, ilk 3'e giren 15 finaliste, 65 bin TL´lik para ödülü vereceğini de hatırlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Proje değerlendirme jürisi; sektöründe lider iş adamları, sanayiciler, alanında duayen akademisyenler ve kamu sektöründeki karar vericilerden oluşuyor. Gün boyunca alanda yapılan anketlere halkımız da katılarak, proje yarışmasının sonucuna katkıda bulunabilecek. Proje yarışması haricinde; 10 sivil toplum kurulu, 10 bireysel mucit, 10 üniversite kulübü, 9 bilim merkezi ve 3 bilim gösteri ekibi proje ve sunumları ile şenliğimize katılıyor."

Avrupa'daki en büyük bilim festivali olan Cenova Bilim Festivali'nin bu yıl Bursa Bilim Şenliği'nin uluslararası partneri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Cenova bilim festivali, şenliğimizde 5 atölye yapacak. Ayrıca Cenova Bilim Festivali ekibi, 'bilim etkinlikleri akademisi' içerisinde şenlik ekibine bilim iletişimi ve bilim etkinlikleri konusunda eğitim verecek. Bu yılki bilim şenliğinde katılımcılar; 40 atölye çadırında 60 farklı bilimsel atölye uygulaması yapabilecek. Şenlik süresince günde 6 bin kişiye atölye yapabilme fırsatı sunulacak." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da proje yarışmasında milli eğitime bağlı okullardan 300'ün üzerinde proje geldiğini ve ön elemeden sonra 150 projenin değerlendirmeye alındığını belirterek, 15'i temel eğitim, 15'i genel orta öğretim ve 20'si meslek liselerinden olmak üzere 50 projenin finale kaldığını söyledi. Cenova Bilim Festivali Başkanı Manuela Arata ise "Bizler bilimin toplum tarafından daha anlaşılabilir hale getirilmesi için çalışıyoruz. Çünkü bilim hayatın her noktasında var. Bursa'ya en başarılı olduğumuz etkinlikle geldik. Çünkü Bursa bizim için önemli bir şehir. Bursa'da üretilen tekstil malzemeleri Cenova Limanı'ndan Avrupa'ya ulaşıyordu. Yine Galata Limanı da Cenovalılar tarafından faaliyete geçirildi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Bilim Şenliği 8 Mayıs'ta başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER