Bursa Büyükşehir Belediyesi: Bayramda defin işlemleri aralıksız sürecek


Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda Ramazan Bayramı'nı yaşamaları için gereken her türlü tedbirin alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 veya 270 24 00 no'lu telefona bildirerek, yardım isteyebilecekler. Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek." denildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların bayram süresince rahat ve güvenli bir biçimde yolculuk etmelerini sağlamak için her türlü önlemi alarak normal seferlerini sürdüreceği belirtildi. Vatandaşların ulaşımla ilgili her türlü talep ve şikayetlerini ise 444 99 16 no'lu ulaşım hattına bildirebilecekleri duyuruldu.

MEZARLIKLARA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm kentte Ramazan Bayramı'nın huzurlu bir atmosferde yaşanması adına yapılan çalışmalar kapsamında Kent Meydanı'ndaki otobüs durağından arife günü ile bayramın 1. Günü, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, her saat başı karşılıklı olarak Hamitler Kent Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri hizmet verecek. Hamitler'e ulaşımı sağlayan bu otobüs, Kent Meydanı, Ulubatlı Hasan Bulvarı, İzmir Yolu, Yeni Mudanya Yolu, Filament Kavşağı, Kavaklı ve Albayrak caddeleri istikametini kullanıyor. Bursa ile İstanbul arasında, vatandaşlara, güvenli ve ekonomik bir yolculuk imkanı sunan BUDO, arife günü, ek seferle hizmet verecek. Buna göre; BUDO normal seferlerinin yanı sıra 16 Temmuz Perşembe günü Bursa Mudanya'dan, İstanbul Kabataş'a saat 19.15'te, Kabataş'tan da Mudanya'ya saat 21.30'da ek sefer yapacak.

Bursalılar, bayram süresince görev yapacak olan Şehirlerarası Otobüs Terminali Zabıta Karakolu'na 261 52 40 no'lu telefondan ulaşabilecekler. Ayrıca yine bayram süresince nöbetçi ekip bulunduracak olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Nöbetçi Amirliği'ne 225 18 09 no'lu telefon ve Trafik Zabıta Karakolu'na 233 50 02 – 234 77 52 numaralı telefonlardan yapılan başvurular değerlendirilecek. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı, 28 ayrı grupta 405 personel ve 99 araçla görevini sürdürecek. Bursalılar, ihtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 numaralı yangın ihbar hattına ulaşabilecekler. Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için Yol Bakım Onarım Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlar, 3661800 numaralı telefona başvurabilecekler.

BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün bakım ve onarım ekipleri, 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 veya 270 24 00 no'lu telefona bildirerek, yardım isteyebilecekler. Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini aralıksız sürdürecek. Her konudaki dilek ve şikâyetlere yardımcı olmak üzere aşağıda isimleri ve telefonları belirtilen hizmet birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediyesi: Bayramda defin işlemleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER