Bursa'da Anadolu Günleri


Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından '2. Anadolu Günleri' Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen törenle açıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra mehter takımının sunduğu marşlarla devam etti. Anadolu Günleri'nin açılışı Bursa Bitlisliler Derneği Halk Oyunları Ekibi'nin sunduğu gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından il dernekleri stantlarının gezilmesi ile açılış tamamlandı.

28 Mart'a kadar açık kalacak olan Anadolu Günleri kapsamında yaklaşık 39 kentten değişik lezzet ve renkler Bursalılara sunulacak. Başta peynir ve tereyağı olmak üzere, et ürünler, sebze ve meyve lezzetleri, yöresel zenginlikler, yiyecek ve içecek çeşitleri Bursalılarla buluşacak.

BİRLİK BERABERLİĞİN ÖRNEĞİ

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) ve Niğdeliler Dernek Başkanı Mustafa Dursun, BİLDEF'i 2013 yılında 32 il derneği olarak bir araya gelerek oluşturduklarını belirterek, "Birbirimizle kaynaşacağız. Birbirimizin kültürünü daha yakından tanıyacağız ve zengin mutfakların lezzetlerinin tadına varacağız. Bizleri ayırmaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sunacağız." dedi.

Çorumlular Dernek Başkanı ve BİLDEF Genel Sekreteri Hüseyin Görgülü ise 32 il derneğinin bir araya gelerek kurdukları BİLDEF ile bu etkinliği düzenlediklerini anlattı. Görgülü, şunları kaydetti: "Bursa'yı yar ve yurt edinen 32 il bir araya geldik ve 'birlikten kuvvet doğar' dedik ve kardeşlik projesi olarak Bursa İl Dernekleri Federasyonu'nu oluşturduk ve bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bursa Anadolu Günleri etkinliğimizi düzenledik. 32 ilimizle birlikte misafirimiz olup bizlerle birlikte etkinliğimize katılan 7 ilimiz daha var ki toplam 39 ilimiz bu etkinlik kapsamında farklı tatlar ve renkleri sunacaklar." CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da Anadolu Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER