Bursa’da esrarengiz salgın: Sürüler telef oldu

Kuzu ölümlerinin nedeni tespit edilemezken, kuzu ölümleri devam ediyor. Hayvan sahipleri ise bu durumun artmasından kaygılı.

SHABER3.COM

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, çiftçilere ait yüzlerce kuzu ahırlarda ölü bulundu. Kuzu ölümlerinin nedeni tespit edilemezken, kuzu ölümleri devam ediyor. Hayvan sahipleri ise bu durumun artmasından kaygılı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, köylülere ait yüzlerce kuzu ahırlarda ölü bulundu. Ölüm sebebi belirlenemezken, bölgeye İstanbul’dan ekip sevk edildi.

SEBEBİ TESPİT EDİLEMEDİ

Yenişehir ilçesinin köylerinde 20 gün önce doğum yapan koyunların kuzuları bilinmeyen bir sebepten ölmeye başladı. Her gün yaklaşık 30 kuzu ölürken, ihbar sonucu gelen İl Tarım Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi ölüm nedenlerini tespit edemedi. Yapılan tedavi ise kuzu ölümlerini arttırdı. Bu durum karşısında İstanbul’dan ekip istendi.

ÖLÜMLER DURDURULAMIYOR

Kuzu ölümleri durdurulamıyor. Bazı köylülerin yeni kuzularının hepsi telef olurken, diğer köylüler kendi kuzularının da telef olmasından endişe ediyor. Kuzuları telef olanlar ise bakanlıktan destek bekliyor.
<< Önceki Haber Bursa’da esrarengiz salgın: Sürüler telef oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER