Bursa'da hayvanların yüzde 80'ine şap aşısı yapıldı


Türkiye'de son dönemde sıklıkla görülen şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarına hız verildi.

Bursa'da başta İnegöl ilçesi olmak üzerine bazı yörelerde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması yapılmıştı. Uygulamanın ardından kent genelinde şap aşılaması başlatıldı.

Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, toplam 11 ilçe ve 20 ahırda (mizah) şap hastalığının tespit edildiğini belirterek, "Aşılamanın yüzde 80'i tamamlanmış durumda, bir haftaya kadar aşılama bitecek. 23 Aralıkta beri de şap vakasına olanların dışında aşılamanın da etkisiyle rastlanmıyor. Şu anda kontrol altında ve korkulacak bir durum yok." dedi.

Pazarlarda karantinanın devam ettiğini anlatan Hakan Ekim, karantinanın bittikten sonra da bir ay daha kontrol altında tutulacağını söyledi.
Bursa'da şuanda korkulacak bir durum olmadığının altını çizen Ekim, "Kesinlikle üreticide, halkta korkmasın, bizler ziraat odaları olarak hayvan sağlığı olsun, bitki koruma olsun. İlçe tarım müdürlükleriyle beraber çalışıyoruz ve içindeyiz, sahadayız, korkulacak bir durum yok." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da hayvanların yüzde 80'ine şap aşısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER