Bursa'da ki kaçak Suriyelilere şafak operasyonu


Bursa'da kaçak olarak yaşam mücadelesi veren Suriyeli göçmenlerin çadırları şafak vakti kaldırıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 personelle gerçekleştirilen operasyonda toplanan Suriyeli mülteciler otobüslerle Osmaniye'ye gönderildi.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi kurban pazarı alanına düzenlenen operasyonunda Suriyeliler toplanırken, kurdukları çadırlar ise Osmangazi Belediyesine ait iş makinaları ile yıkıldı. Çevik kuvvet ekipleri tarafından toplanarak otobüslere bindirilen yaklaşık 80 kişilik Suriyeli Osmaniye'de ki mülteci kampına gönderildi.

HOROZLARA KADAR TOPLADILAR

Operasyon sonrasında yıkılan çadırlar ise bölgede başka çadırlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar tarafından adeta yağmalandı. Çadırlarda ki değerli eşyalarını alıp çıkan Suriyelilerden geriye kalan horoz ve tavuklarında bulunduğu halı, kilim, tava, tencere fener ve keser gibi malzemeler vatandaşlarda kendi çadırlarına taşındı. Kadın, erkek, çocuk demeden Suriyelilerden kalan çadırlara hücum edenler ne var ne yok topladı.

Çadırların yıkılmasından sonra da Osmangazi Belediyesine ait temizlik işleri ekipleri alana gelerek temizlik çalışmalarına başladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da ki kaçak Suriyelilere şafak operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER