Bursa'daki Vanlılar, Ankara patlamasında şehit düşenler için Kur'an okuttu


Bursa Van Kültür ve Dayanışma Derneği (BURVANDER), Ankara'da meydana gelen patlamada şehit düşenler için, Kur'an-ı Kerim okuttu. Ayrıca programa katılanlara, birlik ve beraberliğin sembolü ayran aşı ikram edildi.

Program, merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi Kaynak Sokak'taki dernek binasında gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği derneğin etkinliğinde Vanlı hemşehrilerini yalnız bırakmayan Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, başta geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan patlamada şehit düşen ve Mudanya ilçesinde oturan Vanlı Astsubay Üstçavuş Feyaz İlhan olmak üzere bütün şehitler için dua etti.

"AKAN KANA DUR DEMEK İÇİN TOPLANDIK"

Dernek olarak akan kana dur demek için toplandıklarını anlatan BURVANDER Başkanı İsa Tacar, "Ülkemizin sıkıntılı süreçlerden geçtiği bu günlerde Bursa-Van Kültür ve Dayanışma Derneği olarak artık akan kana 'dur' demek istiyoruz. Amacımız siyaset yapmak değil, hedefimiz vatandaşlarımızın bu ülkede daha huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Biz akan kardeş kanlarının bu ülkeye fayda getirmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bin yıllardır bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımızla kardeşlik ilişkimiz var. Ancak bizim bu kardeşliğimizi yıllardan beri topla tüfekle yıkmak isteyen dış güçler emellerine ulaşamayacak. Biz el ele verirsek birlik ve beraberliğimizi bozmadan yek vücut olursak bizi bir birimizden ayırmak isteyenlerin oyunlarını bozmuş oluruz." dedi.

Ankara'da ki patlamada şehit düşen Vanlı Astsubay Üstçavuş Feyyaz İlhan'ı da hatırlatan Tacar, birlik ve beraberliğin simgesi olan Van'ın geleneksel içeceği olan 'Ayran Aşı'nı derneğe gelenlere ikram etti. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'daki Vanlılar, Ankara patlamasında şehit düşenler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER