Bursa Nilüfer'da 2016, Yaşar Kemal yılı olarak belirlendi


Bursa Nilüfer Belediyesi, her yılı bir yazara adama etkinliği kapsamında 2016'ya Türkiye'de yetişen en büyük romancılardan Yaşar Kemal'in adını verdi. Usta kalem yıl boyunca düzenlenecek söyleşi, sempozyum, sergi ve atölyelerde her yaştan kent sakiniyle buluşacak.

Türk edebiyatına hem yazın, hem de düşünsel anlamda değer katan isimlerini 'Yılın Yazarı' etkinlikleriyle ele alan Nilüfer Belediyesi, 2016 yılını Yaşar Kemal'e adadı. Bir yıl önce ardında çok değerli eserler bırakarak hayata veda eden usta yazar Yaşar Kemal, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından 2016 yılında düzenlenecek seminer, yarışma, sergi, sempozyum, atölye çalışmaları ve birçok etkinlikte her yaştan yurttaşla buluşacak.

HALK YAŞAR KEMAL'İ YAKINDAN TANIYACAK

Halkın, usta yazarı daha yakından tanıma fırsatı bulacağı etkinlikler hakkında Nazım Hikmet Kültürevi'nde basın toplantısı düzenlendi. '2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal' basın toplantısına konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "2016 yılı boyunca Yaşar Kemal'in edebi kişiliğinin rehberliğinde ilerleyeceğiz. Büyük usta, düzenleyeceğimiz söyleşilerde edebiyattan sinemaya ele alınacak. Dostları bu söyleşilerde anılarını da paylaşacak." dedi.

Türkçe'nin Yaşar Kemal'e teşekkürünün '2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal' etkinlikleriyle eyleme dönüşeceğini anlatan Başkan Bozbey, "Düzenlenecek atölye çalışmaları, röportajdan resimlemeye, masaldan karikatüre, okuma atölyesi ve yazı atölyesine kadar geniş bir yelpazede genç nesillerle büyük yazar arasında köprü kuracak. Ayrıca Yaşar Kemal'in destansı anlatımı hem çocuklar, hem de yetişkinlerle yıl boyunca kütüphanelerimizde hikayeler aracılığıyla buluşturulacak." şeklinde konuştu.

YAŞAR KEMAL TÜRKİYE'DİR

Yaşar Kemal'i okumanın Türkiye ve Anadolu coğrafyasını tanımak olduğunu söyleyen yazar Feridun Andaç da, "Yaşar Kemal, Anadolu'yu gezen ve tanıyan ender yazarlardan biridir. Bir yıl boyunca sürecek etkinliklerle, Yaşar Kemal'in yapıtlarının bu özelliklerini ortaya çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği tüm evreleri roman ve öykülerinde anlatır. Yaşar Kemal Türkiye'dir. Ölümünün birinci yılında Yaşar Kemal'i burada konuk etmek, hepimiz için onurdur." dedi.

Toplantının sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje danışmanı Feridun Andaç ve gazeteciler Yaşar Kemal'in hayatında ayrı bir yeri olan misketlerle oynayarak renkli görüntüler sergiledi.

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinliklerinin ilki 25 Şubat Perşembe günü Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Nilüfer'da 2016, Yaşar Kemal yılı olarak belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER