Bursa'nın ilk mantıcısı artık Ürdünlü aile ile devam edecek


Bursa'da yaklaşık 40 yıldır mantıcılık yapan aile, emekli olunca mantıcı restoranını Ürdünlü aileye devretmenin hüznünü yaşadı.

Son zamanlarda Bursa'ya artan Arap turist ilgisi girişimcilik şeklinde kendini gösteriyor. Son olarak Bursa'nın ilk mantıcılarından olan aile işletmesi mantı restoranı Ürdünlü aileye devredildi.

Yaklaşık 40 yıldır mesleğin içinde olan ve Bursa'nın ilk mantıcılarından olan aile, emekli olunca işyerini devretmenin hüznünü yaşadı. Fatoş Mantı isimli yaklaşık 30 yıllık mantı restoranını Ürdün'den gelip Bursa'ya yerleşen aileye devreden aile, emekli olmanın mutluluğu ile emektar işyerini devretmenin hüznünü bir arada yaşadı.

Artık yorulduklarını ve emeklilik günlerini Datça'da geçireceklerini anlatan Feridun ve Tülay Saygaç çifti, işyerinin kendilerinden sonra da aynı konseptle hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

BURSA'NIN İLK MANTICISI

Bursa'nın ilk mantıcısı olduklarını belirterek Feridun Saygaç, "1975'de Basak caddesinde açtığımız mantıcı mutfağını 2015 senesinde Ürdünlü bir aileye devrettim. Bursa'nın biz ilk mantıcısıyız, bundan sonra artık emeklilik hayatını yaşamayı planlıyoruz." dedi.

40 yıldır bu işi yaptığını anlatan Saygaç, şunları söyledi: "Mantının dışında bu konseptte zeytinyağlılar, tatlılar ve hamburger var. Bursa'nın aynı zamanda ilk hamburgercisiyim. Köftemizi ve ekmeğimizi kendimiz yaptığımız için diğerlerinden farklı bir tadı, lezzeti oluyor. 40 yıl uzun bir süre, bir at bile 40 yıl koşmuyor biz koştuk, artık yorulduk. Biz Datça'da yaşıyoruz, 8 sene oldu oraya yerleştiğimiz. Datça'dan sonra tekrardan Bursa'da bu işi yürütmek zor olduğu için devrettik."

Ürdünlü ailenin ise Bursa'da bir market veya restoran aradığını anlatan Feridun Saygaç, "Karşımızda bir emlakçıya gelmişler o da bize getirdi. Kısmet, oturup konuştuk, anlaştık devrettik. Bu gün son gün, yazar kasamızı alıp çıkıyoruz. Bundan sonra emeklilik hayatı bizi bekliyor. Çeşitli yerlerde şubelerimiz oldu. Artık zevkimizi aldık." şeklinde konuştu.

Eşi Tülay Saygaç ise 28 yıldır aynı dükkanda mantı yaptıklarını belirterek, "Müşterilerimize de teşekkür ediyoruz bizi tercih ettikleri için. Şimdide arkadaşlara devrettik burayı inşallah bundan sonra aynı hizmeti onlar verecekler. Buradan ayrılmak kötü, üzücü, kolay değil, ama yeter artık dedik. Artık bu işi yapmayacağız, kapattık bu konuyu burada bitti."

BURSALI FATOŞUN MANTISI AYNI KONSETTE DEVAM EDECEK

Bursalı Fatoşun Mantıcısı restoranını devralan Ürdünlü Mounir Kaoukji ise işyerini eşi ile birlikte işleteceklerini belirterek, işyerini eski çalışanları ile birlikte aynı konseptte devam ettireceklerini belirtti. Lübnan asıllı olduğunu anlatan Mounir Kaoukji, "Lübnan'da ki dağlar gibi Bursa'da da bir Uludağ var. Onun için çok sevdik burayı. Burada bir aile restoranı olan mantı restoranını bu gün devralıyoruz. İnşallah mantı sistemini aynı şekilde, aynı adeti devam ettireceğiz." dedi.

Kendisinin de Kızıldeniz'in kenarında bir otelde çalıştığını ve restoran konusunda deneyiminin olduğunu belirten Kaoukji, "Şunu düşündük; burada bu işe başlayarak aynı zamanda Lübnan'ın özel tatlarından da bazılarını burada müşterilerimize tattırmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'nın ilk mantıcısı artık Ürdünlü aile ile devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER