Bursa'ya uzay ve havacılık binası yapılıyor

Bursa'ya uzay ve havacılık binası yapılıyor

BURSA (CİHAN)- Geleceğin astronotlarının Bursa'da yetişmesine katkı sağlayacak Gökmen Eğitim Merkezi'nin, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne eklenecek yeni bina projesinde hazırlıklar devam ediyor.

Binanın iç konsept tasarımını üstlenen Kanadalı Aldrich Pears firmaTÜBİTAK, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Sözüneri Mimarlık, BTM yöneticileriyle uzay ve havacılık konusunda Türkiye'nin önde gelen THY Teknik, TÜRKSAT, HAVELSAN gibi firmaların yetkilileri 3 gün süren toplantılarda bir araya geldi. Yeni bina projesinin konsept tasarımlarının paylaşıldığı toplantılarda, paydaş kurum yetkilileri değerlendirme ve yönlendirmeleri iletti, tasarımların son haline katkıda bulundu. Gelecek süreçte uzay ve havacılık binasının şematik çizimleri değerlendirilecek.

BTM'de organize edilen toplantıların ardından, Kanadalı firma ve TÜBİTAK ekibi ile birlikte THY Teknik AŞ tarafından BTM´ye hediye edilen uçak gövdesi görüldü, yeni yapılacak olan sergilerde bu uçaktan faydalanma kriterleri görüşüldü. Toplantılara katılan Sözüneri Mimarlıktan Y. Mimar Hasan Sözüneri, Ayber Yeşilyurt ve ekibi tasarımcı firmanın yönlendirmelerine göre mimari projenin son halini verdi. 2016 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanan yeni bina projesi için kağıt üstü çalışmaların bitmesi akabinde zemin sondaj çalışmalarına geçilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'ya uzay ve havacılık binası yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER