Bursalı gazetecilerden Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki


Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması nedeniyle eylem yaptı.

Heykel'de bir araya gelen gazeteciler, yaşananlara tepki gösterdi. Basın açıklaması metnini okuyan Gazeteci Rabia Deniz, "Dündar ve Gül'ün tutuklanmasıyla, Türkiye, uluslar arası kamuoyu önünde bir yalan haber yapıldığı iddiasıyla değil, bu devletin halkına yalan söylediği belgelediği için gündem olmuştu." ifadelerini kullandı.

"Dündar ve Gül'e ilişkin yargılama süreci, Türkiye'yi 'terör örgütlerini destekleyen, onlara silah ve başkaca mühimmatlar gönderen ülke' konumuna getirenlerin yürüttüğü savaş siyasetinin bir parçasıdır" diyen Deniz, şöyle konuştu: "Kirli savaş siyasetinin bir uzantısı olarak basına yönelik sindirme, yıldırma ve baskı politikalarının devamı olarak görülen bu karar, halkın doğru bilgilenme hakkının önüne bir kez daha geçmiştir. Bu baskılar, açıkça, düşünmeyen, konuşmayan ve hakkını savunamayan antidemokratik bir toplum yaratmak isteyenlerin politikalarıdır. Özgür basın, hemen her iktidar döneminde karşılaştığı bu tip baskıları, bu dönemde de atlatacak ve bu süreç de günün birinde geride kalacaktır. Suçu işleyenin değil, suçu açığa çıkaranların yargılanmasına neden olanlar bu süreç geride kaldığında tarihin çöplüğünde, çarpık vicdanlarıyla baş başa kalacaktır."

"İnadına gazetecilik", "Gazetecilik suç değildir, susmayacağız" diyen Deniz, Dündar ve Gül'ü mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı gazetecilerden Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER