Bursalı şehitlerin adları okullarda yaşayacak

Bursalı şehitlerin adları okullarda yaşayacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör saldırılarında şehit düşen Kurmay Albay İlker Çelikcan, kısa dönem asker Bahadır Aydın ve polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın adları bundan böyle okullarda yaşayacak.

Bursa valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile birlikte Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan için baba ocağında okutulan mevlide katıldıktan sonra diğer şehit ailelerini de ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, mevlitin ardından 19 Ağustos'ta terör örgütünce yola tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit düşen kısa dönem er Bahadır Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit er Bahadır Aydın'ın Şehadet Beratı'nı babası Muhsin Aydın'a teslim eden Karaloğlu, kendisine taziyelerini iletti.

Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın da Kuran ve dua okuduğu ziyarette şehitlerinin adının bundan sonra okullarda yaşatılacağını aktaran Vali Karaloğlu, "Şehidimizin adı hep yaşayacak. Bu gün itibariyle Akpınar Ortaokulu'nun adını 'Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu' olarak değiştirdik. Yine aynı şekilde Nilüfer Çalı Ortaokulunun adını ise 'Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Ortaokulu' olarak değiştirdik. Gürsu ilçemizde yeni açacağımız İmam Hatip Orta Okulunun adını da 'Şehit Polis Memuru Salih Hüseyin Parça İmam Hatip Orta Okulu' olarak belirledik. Bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun." dedi.

Şehit babası Muhsin Aydın'a devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını ileten Vali Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü bünyesindeki Şehit Yakını ve Gazi Birimi ile Şehit yakınları ve gazilerin her ne sıkıntısı olursa olsun giderileceğini söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde içinde bulunduğu zırhlı araca teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Salih Hüseyin Parça'nın ailesi Bursa'da yaşamasına rağmen cenazesi memleketi Artvin'de toprağa verilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı şehitlerin adları okullarda yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER