Bursapor'da başkan adayları resmi müracaatlarını yaptı


Bursapor'da 11 Ocak 2016'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlığa aday olan isimler dilekçelerini divan başkanlığına sunmaya başladı. Bugün akşam sona erecek müracaatlarda ilk dilekçesini veren isim Burhan Ilgın oldu.

Burhan Ilgın, adaylık başvurusunu Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı'na sundu. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç dilekçeyi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, adaylığının kendisine ve Bursaspor'a hayırlı olmasını diledi. Sevinç, Bursaspor'un zaman kaybına tahammülünün olmadığını ve yeni seçilecek olan yönetim kuruluna zaman kazandırılması adına genel kurulun 11 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu ve adaylardan bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade etti.

İdris Sevinç daha sonra Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı'nın basın bildirisini medya mensuplarına okudu. Sevinç şu görüşleri dile getirdi: "Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu'nun, Bursaspor başkan adaylarımızdan görüş ve arzularıdır. Bursaspor Kulübü'nü artık kendi iş yerimiz gibi görmekten ve yönetmekten vazgeçelim. Sportif ve idari alanda yetki ve sorumluluğu tek elde toplamak, transfer-harcama-yatırım ve satış gibi konularda işin uzmanlarına danışmadan karar vermek, onarımı imkansız sonuçlar ortaya çıkarıyor. Yöneticiler, iş elbisesi ve eşofman giyenlere doğrudan müdahale etmemeli. Finansal konularda geleceğe dönük bir projeksiyon yapmadan ve bütçe tekniği uygulamadan, başkan ve yönetici inisiyatifi ile hareket etmenin sonucunda gelinen noktada büyük bir borç ortaya çıkmaktadır. Başkan ve yönetimler sorumluluklarının iki kongre arasında sınırlı olduğunu düşünmesin, tarihe karşı bir sorumluluk taşıdıklarını da fark etsinler. Kulübü yönetenler sadece genel kurula değil, kamuya açık ve hesap verebilir refleksler geliştirmeliler. Bu uyarıları şimdiden yapıyoruz ki, başkan adayları kongreden sonra divan kurulunu kendilerine rakip ya da muhalefet olarak görmesinler." CİHAN
<< Önceki Haber Bursapor'da başkan adayları resmi müracaatlarını yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER