Bursaspor'un borcu 300 milyon TL

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Nisan 5 2016
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün borcunun 300 milyon TL olduğunu, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira olduğunu söyledi.
Bursaspor'un borcu 300 milyon TL
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün borcunun 300 milyon TL olduğunu, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira olduğunu söyledi.

Bursaspor Mali ve İdari Genel Kurulu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda yapıldı. Kadri Şankaya başkanlığındaki geçici Divan Kurulu tarafından yönetilen genel kurulda açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün mali durumunun herkesçe bilindiğini söyledi. Yıl sonuna kadar ödenecek rakamın yaklaşık 220 milyon lira civarında olduğunu belirten Başkan Ay, "Bursaspor'a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda 1 benzin istasyonumuz var. Bunu 4'e, 5'e çıkarmak istiyoruz" dedi.

Kurulda yapılan oylamada, yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması, alınması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesine ilişkin madde, oy çokluğuyla kabul edildi. Kulübün borç yükünün iç açıcı olmadığının altını çizen Kulüp Başkanı Ali Ay, Bursaspor'un sahada iyi sonuçlar aldığını ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma vizesi alacağına inandığını vurguladı. Geçmiş dönem yönetimlerinin mali konularıyla da ilgi veren Ay, futbolcu transferinde İbrahim Yazıcı'nın 45 milyon TL, Erkan Körüstan'ın 136 milyon TL, Recep Bölükbaşı'nın ise 380 milyon lira harcadığını anlattı. Erkan Körüstan'ın İbrahim Yazıcı'dan 91 milyon, Recep Bölükbaşı'nın Erkan Körüstan'dan 166 milyon, kendilerinin ise Recep Bölükbaşı yönetiminden 279 milyon lira borç devraldığını ifade eden Ay, kulübün özvarlık toplamının da şu an eksi 41 milyon lira olduğunu kaydetti.

"BURSASPOR'U KİM ZARARI UĞRATMIŞSA HESABINI VERMELİ"

"Bursaspor'u kim zarara uğratılmışsa hesabını vermeli" diyen Ali Ay, şunları söyledi: "Ama şunu da unutmayın, Bölükbaşı yönetimi göreve geldiği gibi bizim gibi bir önceki dönemi denetlettiler, 2014 uluslararası denetim şirketini raporunu gördüler. Niye zamanında paylaşmadılar? Niye o raporun üstünü örtsünler? Şimdi kalkmış bizim de bildiklerimiz var diyorlar. O dönemde bir hata varsa o gün konuşmadığınız için bu kulü

Bu haberler de ilginizi çekebilir