Büyük çöküş!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 30 2020
Fransız otomotiv devi Renault yılın ilk yarısında 7,29 milyar euro zarar etti. Şirket binlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldı.
Renault Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, şirketin krizden çıkış için binlerce çalışanı işten çıkaracağını, model çeşitliliğini azaltacağını ve araç imalatında ortaklarla olan işbirliğini güçlendireceğini söyledi.
Renault-Nissan ortaklığı, düşük marjlar ve 2018 yılında görevden alınan ortaklığın mimarı Carlos Ghosn ile alakalı yönetim kurulundaki çalkantılardan dolayı salgından daha fazla hasar gördü. Renault'nun hisseleri bugün Paris borsasında yüzde 3,3 düşüşle işleme başladı.
HASILAT 6,4 MİLYAR DOLAR AZALDI
Şirket yılın ilk yarısındaki satışların Koronavirüs Krizi sebebiyle yüzde 34,9 düştüğünü ve 6,4 milyar dolar nakit kaybına uğradığını kaydetti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, grubun ilk altı aydaki operasyonel zararının 2 milyar euroya ulaştığını aktardı. Geçen yılın aynı döneminde şirketin operasyonel kârı 1,5 milyar euro seviyesinde idi.
Renault'nun bilançosu analistlerin beklentilerinden daha kötü geldi. Analistler şirketin net zararının 5 milyar euro, operasyonel zararının ise 1,8 milyar euro civarında tahmin etmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


