Büyük marketler zincirine sınırlama getirilmesi bakkalları memnun etti

Büyük marketler zincirine sınırlama getirilmesi bakkalları memnun etti

Sakarya'nın Akyazı, Geyve, Kaynarca ve Sapanca ilçelerinde büyük marketler zincirine ruhsat sınırlaması getirilmesi bakkalları mutlu etti. Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, bu ilçelerin aldığı kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, kararının il geneline yayılmasını istedi.

Akdardağan, yaptığı yazılı açıklamada, küçük esnafın büyük sermaye karşısında zorlukla ayakta durabildiğini belirtti. Neredeyse her sokak başında açılmaya başlayan büyük marketler zincirleri ve alışveriş merkezleri karşısında esnafımız ezildiğini ifade eden Akdardağan, "Son zamanlarda ilçelerin belediye meclislerinden gelen haberler biz bakkal esnafını sevindirmeye başladı. Akyazı, Geyve, Kaynarca ve Sapanca Belediyesi meclislerinde marketlere sınırlama getirildi. Bu tür kararların tüm ilçe belediyelerince alınmasını temenni ediyoruz. Esnafımız böyle önemli kararlar ile moral bulmakta ve geleceğe daha emin bakabilmektedir." dedi.

"RUHSAT VERİLİRKEN BELLİ MESAFE ARANMALI, ESNAFIN DURUMU GÖZ ÖNÜNE ALINMALI"

Bakkal ve bayi esnafının yanında olan ve destekleyen tüm belediye başkan ve meclis üyelerine teşekkür eden Akdardağan, kararın bakkalları sevindirdiğini vurguladı. Ulusal, uluslararası büyük marketler zincirinin rahatlıkla her yerde belediyelerden ruhsat alamaması gerektiğini dile getiren Akdardağan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Özellikle bazı global firmalar marketi açıyor, en son ruhsatını alıyor. Bu iş bu kadar kolay olmamalı. Yaptırımlar daha ağır uygulanmalı. Belirlenen kriterlerin daha da ağırlaştırılması gerekiyor. Açılacak marketin metrekaresine göre otopark şartı aranmalı, trafik sorunu hesaplanmalı, planlamalar yapılmalı, işyeri dışına taşmalar olmamalı, esnafın durumuna ve belirli mesafelere bakılmalı. Bir an önce market ve ulusal marketlerin daha da artamaması için girişimlerin hızlandırılmasını ve sınırlama kararlarının tüm il geneline yayılmasını bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Büyük marketler zincirine sınırlama getirilmesi bakkalları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER