Alevlerin gölgesinde iftar açtılar

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Adrasan'da bugün saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. İlk belirlemelere göre yangında 3 ev zarar gördü.

Alevlerin gölgesinde iftar açtılar

Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii'nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş ir alana yayıldı. Yangına, 1 uçak ve 2 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale alevlere müdahale etti. Orman işçileri ve köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti'ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Evlerden birinin yerleşik yaşayan bir yabancıya ait olduğu belirtildi. 



Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söyledi.
Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.



BAŞKAN ÇETİNKAYA: YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, rüzgarın etkisiyle yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi. Sıçrama olasılığına karşı önlem amaçlı Olimpos'u tahliye etme kararı alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye ekiplerinin halkı megafonlarla bu konuda uyardığını kaydetti. Yerleşim yerlerinin yanı sıra otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgar çok çabuk yön değiştiriyor. Çok kuru bir hava var. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz" dedi.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın şu ya da bu nedenle çıktı demek doğru değil. Her ihtimali değerlendirmek ve somut veriler üzerinden hareket etmek doğru olacak" diye konuştu. 
Başkan Çetinkaya, orman içindeki bazı evlerin de yangın nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.



ALEVLERİN GÖLGESİNDE İFTAR AÇTILAR 

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı tatil cenneti Adrasan’da bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, Musa Dağı’ndan Olimpos’a geçti. Tedbir amacıyla otellerin boşaltıldığı ve birçok işletmenin de kapatıldığı Olimpos ve Adrasan arasındaki tepeliklerde gün boyu devam eden orman yangın, havanın kararmasıyla birlikte kendini daha çok gösterdi. Elektriklerin kesik olduğu bölgede halk ve işletmelerini terk etmeyen vatandaşlar da iftarlarını karanlıkla yaptı. Çok geniş bir alanda ve birbirinden farklı onlarca noktada devam eden yangına müdahale devam ediyor. Havanın kararması nedeniyle helikopter ve yangın söndürme uçağı müdahale edemiyor. Jandarmanın köylülere ve tatilcilere yönelik can güvenliği uyarıları da sık sık yapılıyor.




<< Önceki Haber Alevlerin gölgesinde iftar açtılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER