Büyükataman: PKK terör örgütü vakit kaybetmeksizin kendisini lağvetmeli


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, son günlerde artan terör olayları ve operasyonlarla ilgili, "Şüphesiz geldiğimiz bu nokta AKP hükümetlerinin uygulamış oldukları basiretsiz, beceriksiz siyasetlerinin bir sonucudur. AKP hükümetlerini defalarca 'ülkeyi karanlık bir mecraya, uçuruma doğru götürüyorsunuz' diye uyardık." dedi.

Büyükataman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı operasyonların arkasında durması gerektiğini ve bölücü terör örgütlerinin tamamına karşı bu operasyonların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirterek, PKK terör örgütünün vakit kaybetmeksizin kendisini lağvetmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin zor zamanlardan geçmekte olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin dış mihraklar tarafından sevk ve idare edilen, içerdekiler tarafından uygulaması yapılan karanlık oyunlar ile zayıf düşürülmeye, etkisizleştirilmeye çalışılmakta olduğunu savundu.

Büyükataman, Türkiye'de şiddetin her geçen gün zemin kazandığını kaydederek, "Çözülme süreciyle güç toplayan, uluslararası destek sağlayan, moral depolayan, hızla terörist ve silah takviyesi yapan PKK kanlı yüzünü tekrar gösterdi, canlarımızı almaya hız verdi. Artan terör olayları, Irak ve Suriye'deki mevcut belirsizlik ve çatışma ortamı ülkemiz aleyhine vahim sonuçlar doğuracak raddeye ulaştı." dedi.

"Şüphesiz geldiğimiz bu nokta AKP hükümetlerinin uygulamış oldukları basiretsiz, beceriksiz siyasetlerinin bir sonucudur." diyen Büyükataman, "Bu süreçte MHP olarak sorumlu muhalefet ve vatan sevgisine dayalı siyasi ilkelerimiz, ülkülerimiz bağlamında iyi niyetli olarak AKP hükümetlerini defalarca ülkeyi karanlık bir mecraya, uçuruma doğru götürüyorsunuz diye uyardık. Sorunların halledilmesinin ancak terörle mücadele yoluyla olacağını, terörle müzakere edilerek bir yere varılamayacağını ifade ettik." izahını yaptı.

Çözüm süreci, terör örgütü IŞİD'e yönelik yanlış politikalar konusunda AK Parti'yi uyardıklarını belirten Büyükataman, AK Parti hükümeti tarafından kuru hamaset olarak değerlendirildiğini ve dikkate alınmadığını ifade etti.

AK PARTİ UYGULADIĞI POLİTİKALAR İLE ŞEHİTLERİMİZİ KEMİKLERİNİ SIZLATTI

AK Parti hükümetinin takip ettiği gevşek politikalar ile terör örgütlerinin Türkiye'de güçlenmesine hatta bazı bölgelerde alan hakimiyeti sağlanmasına neden olduğunu öne süren Büyükataman, "Irak ve Suriye'deki gelişmelere paralel ABD'nin ve İsrail'in Ortadoğu'daki sınırları değiştirme projelerine yol veren bu süreçte AKP uyguladığı politikalar ile şehitlerimizin kemiklerini sızlattı, gazi evlatlarımızın mücadeleleri, onurları ve hatıraları ayaklar altına alındı, ömrünü vatanın ve milletin bütünlüğüne adamış on binlerce korucu kardeşimiz PKK'nın kirli ellerine teslim edildi." ifadelerini kullandı.

MHP'li Büyükataman, Musul'da konsolosluk personelinin esir alınması, Suriye'de Türk uçaklarının düşürülmesi ile ilk emarelerini verdiğine işaret ederek,"Kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın' safsatalarıyla geçiştirilmeye çalışıldı, hiçbir önlem alınmadı. Kobani ya da Ayn-el Arab'da terör örgütü lehine oluşturulmaya çalışılan algıya karşılık Davutoğlu tepkisini oradaki teröristlere selam göndererek gösterdi." düşüncesini aktardı.

AK PARTİ HÜKÜMETLERİ TERÖRLE MÜZAKERE YERİNE MÜCADELE ETSEYDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözünü hatırlatan Büyükataman, 'Kandil'e şanlı Türk bayrağını dikmeliyiz, teröristlerin kökünü kazımalıyız' iradesini hükümetten beklediklerini bildirdi. Büyükataman, "AKP hükümetleri, terörle müzakere etmek yerine mücadele etmiş olsaydı, ülkemiz bugün yaşanan üzücü olayları hiçbir zaman yaşamayacaktı." vurgusunu yaptı.

Başbakan'ın 'DEAŞ'a karşı yaptığımız operasyon Suruç'taki vatandaşlarımızın katledilmesine ve askerimizin sınırda şehit edilmesine verilen tepkidir; sadece askerimizin şehit edilmesine değil.' sözünü hatırlatan Büyükataman, şunları dile getirdi:
"Bu neyin kompleksidir?" diye sorarak konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına bu kararsız ve korkak tutum yakışmamakta. Dün kahpece pusuya düşürülerek eşinin yanında şehit edilen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanımız Arslan Kulaksız'ın kanı yerde mi kalacak? Bunu yapan hainlere operasyon düzenlenmeyecek midir? 1071'de Alparslan kefenini giyip Malazgirt'te coğrafyayı vatan kılmıştı. Allah'ın izniyle Türk'te Alparslan da, Arslan da bitmez. Sultan Alparslan torunu Arslan'ımıza Allah'tan rahmet aziz milletimize ve ailesine baş sağlığı diliyorum."

Başbakanın yaptığı operasyonların arkasında durması gerektiğini ve bölücü terör örgütlerinin tamamına karşı bu operasyonların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Büyükataman, Başbakan Davutoğlu'nun 'bir askerimiz için dünyayı başınıza yıkarız' demesi gerektiğine işaret etti.

İsmet Büyükataman, Türkiye'deki terör saldırısının sona erdirilmesi için şartların belli olduğunu belirterek, "PKK terör örgütü vakit kaybetmeksizin kendisini lağvetmeli. Örgüt militanları silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmalı, bu silahlar devlet envanterine kaydedilmeli. Teslim olan teröristler arasında suça karışanların Türk adaletine hesap vermeleri kesin olarak temin edilmeli." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Büyükataman: PKK terör örgütü vakit kaybetmeksizin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER