Büyükelçi Akil: Saldırgan Ermeni asıllı


PARİS (CİHAN)- Türkiye'nin Paris Büyükeçisi Hakkı Akil, Paris'te katıldığı bir konferansta boyalı saldırının hedefi oldu. Büyükelçi Akil, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, saldırganın Ermeni asıllı bir Fransa vatandaşı olduğunu söyledi.

Paris Descartes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen 'Türkiye ve Fransa'da Laiklik' konferansına konuşmacı olarak katılan Akil, kimliği belirsiz bir kişinin boyalı saldırısına maruz kaldı. Konuşma yaptığı sırada kürsüye yaklaşan kişi elindeki boyalı sıvıyı Büyükelçi Akil'in üzerine fırlattı.

Dinleyenlerin ve koruma görevlilerin araya girmesi ile etkisiz hale getirilen protestocunun öğrenci olmadığı anlaşıldı. Hakkı Akil saldırının ardından konuşmasını tamamladı ve konferanstan ayrıldı.

AKİL: SALDIRILARIN ARTMASI ŞAŞIRTICI OLMAZ

Saldırı sonrası Cihan'a açıklama yapan Hakkı Akil, saldırganın Ermeni asıllı Fransız vatandaşı olduğunu belirtti. Güvenlik görevlilerinin saldırganın kimliğine ulaştığını dile getiren, Akil, "Daha önce de saldırdılar. Marsilya'da ve Paris'te turizm ofisine de saldırdılar." dedi.

1915 olaylarının 100. yılı dolayısıyla bu şekildeki saldırıların artıp artmayacağının sorulması üzerine Büyükelçi Akil, "O konuyu diasporaya sormanız lazım. Artması şaşırtıcı olmaz." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükelçi Akil: Saldırgan Ermeni asıllı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER