Büyükkoyuncu Fen Lisesi, 4 farklı puan türünde Türkiye ikincisi oldu


Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, 2014'te yapılan YGS'nin 3 puan türünde Türkiye ikinciliği, LYS'de ise biyoloyi alanında yine Türkiye ikinciliği elde etti.

ÖSYM, 2014'te üniversiteye giriş sınavları için yapılan YGS ve LYS sınavlarında okulların puan türlerine göre başarı derecelerini açıkladı. Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, YGS'deki 13 puan türünün 3'ünde Türkiye ikincisi, 5'inde ise Türkiye üçüncüsü oldu. YLS'de ise Biyoloji puan türünde ise yine Türkiye ikinciliğini elde etti.

ÖSYM, 2014 YGS ve LYS sonuçlarının ayrıntılı istatistiklerini www.osym.gov.tr adresinde açıkladı. Açıklanan verilere göre 2014 YGS ve LYS sınavlarına 2 milyon 86 bin 115 öğrenci girdi. Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, YGS'de sonuçları hesaplanan toplam 13 alan ve puan türünün üçünde Türkiye 2.si, beşinde Türkiye 3.sü oldu. LYS'de ise Biyoloji alanında Türkiye 2.si oldu.

Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gülebaş, öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti. Gülebaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Konya ve Türkiye birincileri yetiştiren okulumuz, bu istatistikî verilerle kitlesel ortalamada da Türkiye'nin en iyisi olduğunu kanıtladı. Başarının elde edilmesinde emeği olan idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrenci velilerimizi ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Merve Eğitim kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt ise şunları söyledi: "Eğitim kurumlarımıza yaptığımız yatırımlar başarılı öğrencilerin desteklenmesine ve memleketimize verimli kaynaklar üretecek insanımızı yetiştirmeye yöneliktir. Elde edilen bu başarı, çalışmaların boşa gitmediğini göstermektedir. Öğrencilerimiz ilköğretimden itibaren devam eden bir hazırlanma sürecinden geçiyor. Bilinçli bir çalışmanın neticesinde önemli başarılar yakalayan okulumuzu ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Büyükkoyuncu Fen Lisesi, 4 farklı puan türünde Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER