Büyükorhan'da koyun-keçi desteği tespit çalışmaları sürüyor


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanan Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde koyun-keçi desteklemesi tespit çalışmaları devam ediyor.

Desteklemelerle ilgili açıklamada bulunan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Bakanlığımızın bitkisel ve hayvansal üretimde bulunan üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla; alan bazlı desteklemeler, biyolojik ve biyoteknolojik mücadele desteği, diğer tarımsal amaçlı desteklemeler ve hayvancılık desteklemeleri konularında desteklemeleri bulunuyor. Hayvancılık desteklemeleri başlığı altında 18 farklı kalemde üreticilerimize destek veriyoruz." dedi.

2016 yılında koyun-keçi yetiştiriciliği yapan üreticilere hayvan başına 22 TL baş desteklemesi yapıldığını anlatan Çelik, elde edilen koyun-keçi sütü için de litresine 0,2 TL üretici desteklemesi ödemesi bulunduğunu ifade etti.

Ömer Çelik, özellikle dağ ilçelerindeki küçük aile işletmelerinin korunması ve küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜKORHAN'DA 30 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BULUNUYOR

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal da "Büyükorhan'da 18 bin koyun ve 12 bin keçi olmak üzere toplam 30 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği küçük aile işletmeleri tarafından yapılıyor." dedi.

Özellikle keçi yetiştiricilerinin köy dışındaki kışlaklarda kendi sürüleri ile ilgilendiklerini anlatan Hayrettin İnal, şunları kaydetti: "2015 yılında küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize Anaç Koyun-Keçi Desteklemesi kapsamında 18 bin 454 adet küçükbaş hayvan üzerinden 369 bin 80 TL destekleme ödemesi yapıldı. İlçemizde 2015 yılında düzenlenen 10 farklı 'Sürü yönetimi' eğitimine katılan 243 üreticimiz kursları başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. "
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükorhan'da koyun-keçi desteği tespit çalışmaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER