Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güven: Yansıtılan aksine Hatay güvenli bir il


Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kardeş şehir olan Almanya'nın Kiel kentinden Hatay'a gelen bazı sivil toplum kuruluşları Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Kutlanan Paskalya Bayramı dolayısıyla Hatay'daki Hıristiyan vatandaşları yalnız bırakmayan Kiel ve Çevresi Alman-Türk Derneği Başkanı Şahabettin Atlı, Köprüler Kuralım Çalışma Grubu ve Dinlerarası Diyalog Çalışma Grubu yöneticileri ve üyeleri HBB Başkan Vekili Serdar Güven'in konuğu oldu.

Ziyarette Köprüler Kuralım Çalışma Grubu üyelerinden Dr. Klaus Onnasch, elindeki Çan'la dünya barışına dikkat çekerek, "Çan sadece kilisenin bir sembolü değil barışın da simgesidir. Savaşın meydana gelmesiyle çalan çan sesi uyarı niteliğinde değil insanlar barışa dönsün anlamındadır. Keşke Suriye ve Irak'ta bu çanlar çalıp barış meydana gelseydi." dedi.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun'da olduklarını ve İskenderun'daki her gemide çan olduğunu belirten Onnasch, "Bu gemilerdeki çanlar oldukça dikkatimizi çekti. Dileğimiz bu çanların sesiyle birlikte ticarette bir araya gelmeyi sağlayacağız. Bunun dışında belediyeler, STK ve toplumlar arası bağların güçlenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

2015 Ocak ayında Kiel heyeti tarafından bağışlanan 100 bin Euro'nun nerelere kullanılacağı hakkında bilgiler veren Başkan Vekili Güven, şöyle devam etti: "Bu yardımlar bize verildiği zaman biz 'Çocuklarımızın Eli Silah Değil Kalem Tutacak" diyerek bu çalışmamız daha da anlam kazandı. Yapılan bağışla Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa Mahallesi'nde konteynır okullar yapılacak. Bu okulların ihalesi Hatay Valiliği tarafından yapılıyor. Bu yöndeki katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz."

Suriye'de olan olayların Hatay'ı ekonomik, sosyal ve kültürel yönden etkilediğini belirten Güven, "Hatay'dan her renk, mezhep ve dinden insanların Suriye'de akrabaları olduğu için dolayısıyla bu da bizim insanlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Dileğimiz bu savaşın kısa süre içinde bitmesi ve herkesin huzurlu bir şekilde dönmesidir." ifadelerine yer verdi.

Hatay'ın savaşın içinde bir il olarak yansıtıldığına da değinen Güven, "Böyle bir durum yok. Burası oldukça güvenli bir il, buradaki arkadaşlarımızın da güvenli bir il olduğunu bilmelerini ve gittikleri her yerde anlatmalarını istiyoruz. Bu nedenden dolayı Hatay'da düzenleyeceğimiz önemli toplantılar iptal oldu ve düzenlediğimiz spor etkinliklerine bazı sporcular gelmedi." dedi. Duygu ve düşüncelerini dile getiren diğer konuklar ise, Hatay insanını oldukça sıcak kanlı ve misafirperver bulduklarını ifade ederek, Hataylıların bu yaklaşımının etnik zenginliğine yakışır nitelikte olduğunu belirttiler.

Yapılan konuşmaların ardından Köprüler Kuralım Çalışma Grubu üyelerinden Dr. Klaus Onnasch, dünya barışını simgelediğini söylediği elindeki çanı Serdar Güven'e verdi. Başkan Vekili Güven de bu nezakete karşılık konuk heyete Hatay'a özgü ürünler hediye etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güven: Yansıtılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER