Büyükşehir Belediyesi'nden Ankaragücü'ne 1.5 milyon lira yardım


Ankara Büyükşehir Belediyesi, maddi sorunlarla boğuşan Ankaragücü'ne yardım etme kararı aldı. 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden takıma, üç taksitte her seferde 500 bin lira olmak üzere toplam 1.5 milyon lira nakit para verilecek. Üç ayın sonunda kulüpten tekrar yardım talebi gelirse ikinci bir 1.5 milyon lira daha verilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı son toplantısında maddi sorunlar yaşayan Ankaragücü takımına yardım etme kararı alındı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan'ın imzası ve Melih Gökçek'in 'olur'uyla Belediye Meclisi'ne gönderilen yazıda, kulübün ekonomik sıkıntılar içinde olduğu belirtildi. Yazıda 1910 Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin genç sporcuların yetişmesinde önemli görevler üstlendiği kaydedilerek, 3 milyon liralık yardım yapılması teklif edildi. Yazıda, "1910 Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin bahsi geçen faaliyetlerini devam ettirebilmesi için 3.000.000 (üç milyon) TL nakdi yardımın belediyemizce adı geçen spor kulübüne yapılabilmesi hususunda bir karar alınmak üzere yazımızın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havalesini olurlarınıza arz ederim." ifadelerine yer verildi.

Kulüp tarafından talep edilen 3 milyonun 'belediyenin nakit sorunu yaşaması' nedeniyle fazla bulduğunu belirten Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, ilk kararla 1.5 milyon verilmesini istedi. Üç ay sonunda kulübün yeniden dilekçe vererek talep etmesi halinde 1.5 milyon daha verilmesi için Belediye Meclisi'nde görüşüleceğini kaydeden Ölmez, "Hepinizin bildiği gibi, Ankaragücü ligden düştü ve maddi durumu da iyi değil. Tabi, gözden düşünce gönülden de düşsün istemiyoruz. Her ay 500 bin lira ödenmek kaydıyla 3 ayda 1.5 milyon ödenmesi, 3 ayın sonunda ihtiyaç olursa tekrar dilekçe verilmesi durumunda tekrar görüşülmesine karar verilsin. Bu aydan başlamak üzere, 3 ay bittikten sonra kulüple tekrar görüşülüp bir dilekçe daha alırız. Vermekle ilgili sorunumuz yok nakitte sıkıntı var." şeklinde konuştu. Karar, oy birliğiyle kabul edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi'nden Ankaragücü'ne 1.5 milyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER