Büyükşehir Çağrı Merkezi'ne anne ile bebeğini ayırmayan çalışma sistemi

Büyükşehir Çağrı Merkezi'ne anne ile bebeğini ayırmayan çalışma sistemi

Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Alo 153 Çağrı Merkezi'nde çalışırken anne olanlar için süt izni süresince evde çalışma imkanı sağlandı.

Alo 153 Çağrı Merkezi'nde operatör olarak çalışan Dilek Bulut Topal'ın anne olmasının ardından konuyla ilgili yaşanan olumsuzlukları pratikte görme fırsatı bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatı üzerine yeni uygulama başlatıldı. Buna göre Dilek Bulut Topal'ın yeni doğan bebeği için süt izni süresince evde çalışmasına imkan tanıyacak sistemsel altyapı oluşturuldu. Böylece, bebeğin annesine en çok ihtiyaç duyduğu süre zarfında anne ve bebeğin ayrılması engellendi ve yine aynı sürede yaşanacak iş gücü kaybının da önüne geçilmiş oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni bebek sahibi olan bir annenin bebeğinden, bebeğin de annesinden ayrılmasına gönüllerinin razı olmadığını, evde kurulan sistemle Alo 153 Çağrı Merkezi'nin Adanalılara verdiği hizmetin aksamadan sürdürüleceğini söyledi. Anne ile bebeğin süt izni süresince birlikteliklerinin kesintiye uğramayacağını kaydeden Başkan Sözlü, "Alo 153 Çağrı Merkezi'nin gerçekleştirdiği organizasyonun evde devamlılığını sağlamak için oluşturulan ortamda, IP Çağrı Merkezi Santrali teknolojisinden yararlanılacak. Bundan sonra anne olan ve böyle bir talebi bulunan personelimiz bu teknolojiden yararlanacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir Çağrı Merkezi'ne anne ile bebeğini ayırmayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER