Büyükşehir'den arıcılara destek

Büyükşehir'den arıcılara destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 154 arı yetiştiricisine 3 bin tane daha plastik kovan altlığı dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Arabayatağı yerleşkesindeki dağıtım törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda olduğu gibi bal üretiminde de kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursa'nın sahip olduğu tarım potansiyelinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla gerek tarımsal gerekse hayvan üretimi desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. ile artık tarımsal üretimin olduğu her yerde Büyükşehir Belediyesi var. Nerede, nasıl üretim yapılıyor, hangi alanlarda destekleme gerekli tüm bu konular üzerinde çalışıyoruz. Bugün de 154 arı yetiştiricisine 3 bin kovan altlığı dağıtıyoruz. Arıcılık tarım içinde önemli sektörlerden biri. Tek hedefimiz daha kaliteli üretimin yapılması ve üretilen balın yurt içi ve yurt dışı pazarlarda değerlendirilmesi. Bu konuda proje çalışmalarını tamamladığımız bal evi ile pazarlamaya da destek sağlamış olacağız." dedi.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Altepe sayesinde Bursa'da arıcılığın güçlendiğini kaydetti. Bursa'da 950 üye ve 90 bin arılı kovan ile hizmet veren bir birlik olduklarını dile getiren Sezgin, bal dolum, mum eritme ve petek tesislerinin kurulması, arıcılık serbest bölgesinin oluşturulması konularında da yardım istediği Altepe'ye bugüne kadar verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den arıcılara destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER