Büyümez Ölü Çocuklar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 24 2023
Samanyoluhaber.com yazarı Harun Tokak'ın pazar yazısı : Büyümez Ölü Çocuklar
HARUN TOKAK
İki gün sonra Mevlid Kandili.
Yine nice alimler, hocalar, siyasetçiler Kutlu Nebi’den söz edecekler.
Onun Alemlere rahmet olduğunu, O’nun dillere destan şefkatini anlatacaklar.
“Peygamberimiz, torunları Hazreti Hasan ve Hüseyin’i çok severdi, namaz kıldırırken bir çocuk ağlaması duysa ‘Çocuk ağlamasın, anası üzülmesin’ diye namazı kısa keserdi.” Diyecekler.
Onun olduğu yerde değil insanların; kurdun kuşun, börtü böceğin bile güven içinde olduğundan söz edecekler.
Kuş yavrularının yuvalarından alınmasına, analarından koparılmasına, karıncaların bile yuvasının bozulmasına gönlü razı olmazdı, diyecekler.
Lakin yıkılan yuvaları, analarından koparılan yavruları, Meriç’te boğulanları görmeyecekler, duymayacaklar. Ülkenin zindanlarında ağlayan çocukları ve anaların feryatlarının farkında bile olmayacaklar.
Tıpkı uzun süre tuzlu suda kalan can yeleklerinin parça parça kopuşu gibi anaların kopan yüreklerini görmeyecekler.
Cansız bedenleri sahile vuran çocukları, görmeyecekler.
“Dün, anne ve babaları, sizin çocuklarınızın öğretmenleri olan bu masum çocuklardan ne istiyorsunuz?” demeyecekler.
Bu okulların, yurtların, üniversitelerin açılışını siz yaptınız, sizin çocuklarınız da buralarda okudu” demeyecekler.
Kör yaşadılar, kör ölecekler, kör haşir olacaklar.
Bu süreçte çok değerli belgesellere imza atan yönetmen Bedrettin Uğur son belgeselini Hitlerin işkence merkezi Gestepo zindanlarında çekti.
“Büyümez Ölü Çocuklar”
Belgeselin en acıklı yanlarından biri ölen
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı2.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada3.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...


