Buzda kayıp şaha kalkan öğrenci servisi, yürekleri ağızlara getirdi


Ankara'da özel bir kolejin öğrencilerini taşıyan servis minibüsü, buzla kaplı yoldan aşağı inerken kayarak kaza yaptı. Şoför tarafı şaha kalkan ve devrilme tehlikesi geçiren araçta mahsur kalan öğrenciler güçlükle kurtarıldı.

Olay, sabah saatlerinde Yenimahalle ilçesi Güventepe Mahallesi'nde gerçekleşti. Özel bir kolejin öğrencilerini taşıyan Yasin A. yönetimindeki 06 C 1414 plakalı servis minibüsü, buzlu yoldan yokuş aşağı inmek istedi. Bir anda kayan aracın şoför tarafı şaha kalktı. Devrilme tehlikesi geçiren servisteki 12 öğrenci, 3 öğretmen ve sürücü mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

KÖSELE AYAKKABI İLE ÇALIŞAN İTFAİYE ERLERİ ZOR ANLAR YAŞADI

Servis aracının bulunduğu sokağa sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri buzla kaplı yolda zor anlar yaşadı. Kösele ayakkabı ile kurtarma çalışmasına katılan bazı itfaiye erlerinin yürümekte ve ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Servis aracına önce demir halat bağlandı. Halatın ucu binanın girişindeki demirlere sabitlendi. Minibüsün arka bölümü de desteklendi. Çalışmaların ardından mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler şoför kapısından dışarı çıkartıldı. Bir binanın bahçesine alınan bazı öğrencilerin soğuk havada titrediği görüldü. Bir polis memuru, üşüyen öğrenciye beresini taktı.

"AŞAĞI İNERKEN SALLANMAYA BAŞLADIK"

Kazayı ucuz atlattıklarını belirten ve araçta bulunan bir öğretmen, "Şoförümüz ustalıkla idare etti. Çocuklarımız sözümüzü dinledi. Kemerleri bağlıydı. Buzlanma ve yokuş olması nedeniyle kaydık." diye konuştu. Büyük korku yaşayan bir öğrenci de yokuş aşağı inerken servis aracının sallanmaya başladığını ve kafasını bir yere vurduğunu söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Buzda kayıp şaha kalkan öğrenci servisi, yürekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER